Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

"Ψήνουν" νέο πρωθυπουργό στιλ "Παπαδήμου" για να μην πάνε σε εκλογές.

Το ενδεχόμενο αλλαγής κυβέρνησης με άλλον πρωθυπουργό από τον σημερινό, αλλά από την ίδια Bουλή, καλλιεργείται με βασικό προωθητή της ιδέας την Ντόρα Μπακογιάννη και αναδημοσιεύτεται σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους στις εφημερίδες "Το Ποντίκι" και η "Αυγή".
Πρόκειται για ένα σενάριο διάσωσης του Μνημονίου που προωθείται από τους γνωστούς συνεργούς της τρόικα στην Ελλάδα (συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά κέντρα) για να μην πάει η χώρα σε εκλογές, ώστε να μην δικινδυνεύουν να τεθεί υπό την αίρεση των πολιτών η κυβέρνηση και το Μνημόνιο.
Γράφαμε τότε ότι "Δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγή πρωθυπουργού
(ήδη συζητείται πολύ έντονα το ενδεχόμενο εντός της ΚΟ της ΝΔ) προκειμένου να επιβιώσει η παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία. 
Αυτό το μελετά η τρόϊκα προκειμένου να επαναληφθεί το σκηνικό του 2011-2012 με τους τέσσερις εν σειρά πρωθυπουργού.
Το ζητούμενο γι αυτούς είναι να διατηρηθεί η πολιτική των Μνημονίων".
Ποιος θα αναλαβει πρωθυπουργός; 
Πρόσωπο εκτός των δύο κυβερνητικών κομμάτων (πιθανόν και "αριστερού προφίλ), αλλά θα υπάρξει και είσοδος τουλάχιστον την ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Περιθώρια να πέσει η κυβέρνηση δεν υπάρχουν για την τρόϊκα.
Γνωρίζει ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή θα εξέλθει πανίσχυρος από την εκλογική διαδικασία και ζητούμενο είναι αν θα μπει στην Βουλή το ΠΑΣΟΚ.
Το κομμα των εθνικιστων μαλιστα έχει βλέψεις για την δεύτερη θέση:
"Ποια εταιρεία δημοσκοπήσεων, που παρουσιάζει ανελλιπώς τις δημοσκοπήσεις της κάθε μήνα από τηλεοπτικό κανάλι, έκανε αλλά δεν παρουσίασε τη δημοσκόπηση του μηνός Νοεμβρίου, διότι τα ευρήματά της ήταν… φωτιά και λάβρα;
Και πιο συγκεκριμένα: ΣΥΡΙΖΑ 27%, Χρυσή Αυγή 23%, ΝΔ 19%… Κι ως πότε θα κρύβουν τα ευρήματά τους, αυτή και οι άλλες; Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι τα πράγματα άλλαξαν κι ότι πλέον το ποτάμι δε γυρίζει πίσω;"
αναφέρει σε σχόλιο στην ιστοσελίδα του.
Και πιθανότατα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα κι θα λάβει το μπόνους των 50 εδρών με αποτέλεσμα η ΝΔ να μείνει στους 60-70 βουλευτές (αν βγει δεύτερο κόμμα) και βέβαια να διαλυθεί
Αυτό που το defencenet.gr τονίζει εδώ και καιρό ότι το ΠΑΣΟΚ, πολύ δύσκολα θα βρίεσκεται στη νέα Βουλή σε περίπτωση εκλογών, το είπε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π.Καμμένος σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη αλλά με την σιγουριά ότι το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ πρόκειται να μπει στη νέα Βουλή.

Άρα οι δανειστές θέλουν οπωσδήποτε αυτή την Βουλή Με κάθε κόστος (και οικονομικό...)
Πηγή: defencenet.gr






Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.