Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ουκρανία: Στροφή προς την Ρωσία. Διέκοψε την προσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ουκρανία διέκοψε τις προετοιμασίες για τη συμφωνία σύνδεσης με την Ε.Ε. 
Την απόφαση αυτή έλαβε η κυβέρνηση της χώρας. Επιπλέον, ανατέθηκε στο υπουργικό συμβούλιο η αποκατάσταση του διαλόγου με τις χώρες της Τελωνιακής Ένωσης και της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών για την ενεργοποίηση των εμπορικών – οικονομικών σχέσεων.
Ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς δήλωσε ότι η Ουκρανία ταυτόχρονα θα συνεχίσει το δρόμο της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Η ημερήσια διάταξη της «Ανατολικής εταιρικής σχέσης» στο Βίλνιους, η οποία θα διεξαχθεί στις 28 – 29 Νοεμβρίου, θα επανεξεταστεί. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα εκεί είχε εγγραφεί το ζήτημα της υπογραφής της συμφωνίας σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Μία εβδομάδα πριν τη σύνοδο κορυφής έφτασαν τα νέα από το Κίεβο. 
Η Ουκρανία θα διακόψει την προσέγγιση με την Ε.Ε. 
Ορισμένοι πολιτικοί θεωρούν ότι η λήψη αυτής της απόφασης επέδρασε η δραστήρια πολιτική της Μόσχας κατά της ολοκλήρωσης της Ουκρανίας με τον Παλαιό Κόσμο. 
Η Ρωσία ήταν κατηγορηματικά αντίθετη με παρόμοιες εκτιμήσεις, η απόφαση για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες είναι δικαίωμα του ανεξάρτητου Κιέβου, δήλωσε σήμερα Πέμπτη, ο πρόεδρος Πούτιν.

Αν μας έλεγαν ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, θα ήμασταν εναντίον μιας τέτοιας κίνησης. Γιατί η προσέγγιση στα σύνορα μας των υποδομών ενός στρατιωτικού συνασπισμού εκπροσωπεί για μας ένα συγκεκριμένο κίνδυνο. 
Ο πρόεδρος Γιανουκόβτις προτείνει να γίνει τριμερής διαπραγμάτευση: η Ευρώπη, η Ουκρανία και η Ρωσία. Μίλησε επανειλημμένως γι’ αυτό. Είμαστε υπέρ!
Στο μεταξύ ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωσης της Ουκρανίας ενέχει οικονομικές απειλές, οι οποίες συνδέονται με το γεγονός ότι η Ουκρανία και η Ρωσία βρίσκονται στη ζώνη του ελεύθερου εμπορίου.
Πηγή: ruvr.ru

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.