Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ξηροί καρποί: Η τροφή της μακροζωίας.

Ένας πραγματικός θησαυρός είναι οι ξηροί καρποί για την υγεία μας. Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών κι εγκεφαλικού, συντελούν στη διατήρηση της ισορροπίας του βάρους, ενω γροντίζουν για το δέρμα σας. 
Το σημαντικότερο από όλα αυτά όμως είναι ότι οι ξηροί καρποί κρύβουν το μυστικό της μακροζωίας.
Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το πόσο ωφέλιμοι είναι οι ξηροί καρποί για την υγεία μας. Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές όμως, στους ξηρούς καρπούς «κρύβεται» ένα από τα μυστικά της μακροζωίας, καθώς είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ακόρεστα λιπαρά.
Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο Time, οι ξηροί καρποί «ίσως είναι η τροφή της μακροζωίας».
Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται ερευνητές από το νοσοκομείο της Βοστόνης Brigham and Women’s Hospital και το τμήμα Ιατρικής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, οι οποίοι διεξήγαγαν τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής μελέτη γύρω από τη σχέση της κατανάλωσης ξηρών καρπών και της μακροζωίας.

Οι ξηροί καρποί συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν σε 76.464 γυναίκες και 42.498 άντρες.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν πόσο συχνά κατανάλωναν ξηρούς καρπούς, όπως για παράδειγμα: αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια, μακαντέμια, πεκάν, κουκουνάρι, φιστίκια Αιγίνης και καρύδια.

Όσοι από τους συμμετέχοντες ανέφεραν ότι κατανάλωναν συχνά ξηρούς καρπούς στην καθημερινότητά τους, εμφάνιζαν μικρότερες πιθανότητες να πεθάνουν από διάφορες ασθένειες, όπως καρκίνο, καρδιακά επεισόδια και ασθένειες που συνδέονται με το αναπνευστικό.


Όσοι έτρωγαν ξηρούς καρπούς επτά ή περισσότερες φορές μέσα στην εβδομάδα, εμφάνισαν για την ακρίβεια 20% χαμηλότερο ποσοστό θανάτου μετά από τέσσερα χρόνια, σε σχέση με εκείνους που δεν έτρωγαν καθόλου. Ακόμη, έτειναν να είναι πιο λεπτοί και δραστήριοι σωματικά καθώς επίσης και μη καπνιστές.

Η σχέση των ξηρών καρπών με τη μακροζωία είχε αποδειχθεί και από προηγούμενες μελέτες, ωστόσο το ξεχωριστό αυτής της έρευνας, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι το μεγάλο μέγεθος του δείγματος, κάτι που ενισχύει τον ισχυρισμό των επιστημόνων.
Πηγή: ygeianews.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.