Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ρωσία, MAKS 2013: Η αεροπορική ισχύς της υπερδύναμης.

Στην πόλη Ζουκόφσκι στα περίχωρα της Μόσχας συνεχίζει να λειτουργεί η Διεθνής Αερο-διαστημική Έκθεση (MAKS). 
Το επιχειρηματικό μέρος της επίδειξης ολοκληρώνεται και ήδη μπορούμε να μιλάμε για δεκάδες συμβάσεις που έχουν κλείσει για προμήθεια αεροσκαφών και υπηρεσιών εξυπηρέτησης.

Το ενδιαφέρον για τη MAKS 2013 από τους ειδικούς, ιδιαίτερα του εξωτερικού, είναι τεράστιο. Κάθε μέρα μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έρχονται στο Ζουκόφσκι για να δουν τα τελευταία μοντέλα των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, μεταξύ αυτών του Su-30SM, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη MAKS. 
Πρόκειται για ένα νέο υπερ-ευέλικτο καταδιωκτικό, που κατασκευάζεται από την εταιρεία «Irkut» για την Π/Α της Ρωσίας. 
Σημαντικό γεγονός του αεροπορικού φόρουμ έγινε και η πρώτη επίδειξη του μεγάλου στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους IL-76-MD-90Α, γνωστό και ώς IL-476. Πρόκεται για μία πλήρως εκσυγχρονισμένη έκδοση του στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους IL-76. Μιλάει ο επικεφαλής σχεδιαστής του αεροσκάφους Αντρέι Γιουράσοφ:

Νομίζω ότι ο ξένος πελάτης θα ενδιαφερθεί για αυτό το αεροσκάφος, επειδή τώρα περίπου εκατό χώρες χρησιμοποιούν το IL-76. Το αεροσκάφος συμπεριφέρεται πολύ καλά στην πτήση, ενώ τα νέα χαρακτηριστικά του θα καταστήσουν το αεροσκάφος πιο ελκυστικό.

Το IL-476 ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών. Η παρουσία νέων μέσων επικοινωνίας επιτρέπει στο αεροσκάφος να λειτουργεί σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Πιθανοί αγοραστές του αεροσκάφους μπορεί να είναι χώρες, όπως η Ινδία, η Αλγερία, η Κίνα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της MAKS οι δημοσιογράφοι άκουσαν μία συγκλονιστική είδηση. Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας «Τακτικές πυραυλικές δυνάμεις» (ΤΠΔ) Μπορίς Ομπνόσοφ, τα γαλλικά καταδιωκτικά Rafale, που κέρδισαν στο διαγωνισμό για την Π/Α της Ινδίας, μπορεί να εξοπλιστούν με ρωσικούς πυραύλους. Η εταιρεία το προσεχές διάστημα είναι έτοιμη να προσαρμόσει τους πυραύλους για τα γαλλικά αεροσκάφη. Στη MAKS η εταιρεία παρουσίασε τις τελευταίες κατασκευές της, για τις οποίες οι κρατικές δοκιμές είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε θα πραγματοποιηθούν φέτος, σημειώνει ο Μπορίς Ομπνόσοφ:

Πρόκειται για σύγχρονες κατασκευές, οι προδιαγραφές των οποίων δεν υπολείπονται σε τίποτα από τα καλύτερα δυτικά πρότυπα. Συγκεκριμένα, είναι πύραυλοι αέρος-αέρος μεγάλης, μεσαίας και μικρής εμβέλειας, πύραυλοι κατά σκαφών, αεροπορικές βόμβες με διόρθωση τροχιάς και μεγάλη ποικιλία όπλων για υποβρύχια, που παρουσιάζονται στο διαφημιστικό υλικό.

Στη MAKS ο Μπορίς Ομπνόσοφ ανέφερε, ότι η εταιρεία ΤΠΔ έχει ήδη έτοιμη σειρά πυραύλων για το πολλά υποσχόμενο αεροπορικό σύμπλεγμα μεγάλου βεληνεκούς αεροπορίας. Αλλά αν η εργασία για τη δημιουργία αυτού του αεροσκάφους μόλις ξεκινάει, τα υπερ-ευέλικτα Τ-50 – καταδιωκτικά πέμπτης γενιάς ήδη έχουν παρουσιάσει όλες τις δυνατότητές τους στον ουρανό του Ζουκόφσκι. Αυτό το ανεπανάληπτο θέαμα των πτήσεων αυτών των ισχυρών αεροσκαφών απόλαυσαν εκατοντάδες θεατές.
Πηγή:ruvr.ru φωτογραφία:RIA-Novosti

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.