Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Αίγυπτος: Αφίσα του Πούτιν δίπλα στον Στρατηγό Αλ Σίσι!

Μια τεράστια αφίσα του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν, με στολή του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και με την επιγραφή στα αραβικά "bye – bye , Αμερική!" εμφανίστηκε στην πόλη της Αλεξάνδρειας, δίπλα από τις εικόνες του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ – Σίσι, και του πρώην ηγέτη της Αιγύπτου του στρατηγού Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ .
Επιπλέον, η ίδια αφίσα εμφανίσθηκε και στο αιγυπτιακό θέρετρο Hurghada . Υπάρχουν πορτρέτα των τριών ηγετών και επιγραφή γραμμένη στα ρωσικά που αναφέρει: "Καταπολέμηση της τρομοκρατίας, είναι απαραίτητο οι άνθρωποι του στρατού να ασχοληθούν εκτενώς με τη βία και την τρομοκρατία". Το γεγονός αυτό προκάλεσε αίσθηση σε δυτικούς παρατηρητές .
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατός της Αιγύπτου μετά την ανατροπή του Πρώην Προέδρου Μόρσι εναντιώθηκε απέναντι σε ΗΠΑ και Κατάρ. Θεωρούν ότι οι ΗΠΑ υποστήριξαν «θερμά» την πτώση του Μουμπάρακ και την άνοδο των «αδελφών μουσουλμάνων» επιφέροντας παράλληλα το χάος και την διάλυση σε μία χώρα 80 εκατομμυρίων κατοίκων. Ας μην ξεχνάμε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ που έπαιρνε στο τηλέφωνο τον στρατηγό Αλ Σίσι και αυτός δεν εμφανίζονταν μετά την επέμβαση του αιγυπτιακού στρατού στις ταραχές .

Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα στον ρωσικό τύπο από στρατιωτικούς και πολιτικούς αναλυτές, η ρωσική πολιτική ελίτ «περίμενε» αρκετά χρόνια να «πέσει» η Αίγυπτος σαν ένα « ώριμο μήλο» στην αγκαλιά της ρωσικής αρκούδας προβάλλοντας την αμερικανική «αδράνεια και συγκεκαλυμμένη εχθρότητα» όπως αναφέρουν σε αυτήν την χώρα.

Εξάλλου πριν λίγες ημέρες ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Τύπου της πρεσβείας της Αιγύπτου στη Μόσχα Ιζεντίν Σαχίν δήλωσε: «Η Αίγυπτος υπολογίζει στη βοήθεια της Ρωσίας σε αυτή την τόσο δύσκολη για τη χώρα περίοδο».
Πηγή:defencenet.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.