Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Τουρκία, Ερντογάν: Το Ισραήλ πίσω από το πραξικόπημα και την ανατροπή του εκλεγέντος προέδρου της Αιγύπτου.



Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), κατηγόρησε ότι το Ισραήλ ήταν πίσω από την ανατροπή του εκλεγέντος προέδρου της Αιγύπτου Mohamed Morsi. 
Προσθέτοντας ότι είχαν «αποδεικτικά στοιχεία» σχετικά με τον ρόλο του. "Ποιος είναι πίσω από το πραξικόπημα; Υπάρχει το Ισραήλ ", δήλωσε ο Ερντογάν. «Έχουμε το έγγραφο στα χέρια μας», είπε, αναφέροντας μια ανοιχτή συνεδρίαση μεταξύ ενός Εβραίου διανοούμενου από τη Γαλλία και του Ισραηλινού υπουργού δικαιοσύνης ο οποίος από το 2011, πριν από τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Αίγυπτο, είχε δηλώσει ότι οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» δεν θα κυβερνήσουν, ακόμα και αν κερδίσουν τις βουλευτικές εκλογές, διότι η ''δημοκρατία'' δεν περιορίζεται στις κάλπες για ψηφοφορία.
Γι΄αυτό ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να μάθει να ερμηνεύει ορθά τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, - είπε, είναι ακριβώς οι εκλογικές κάλπες, διότι σ΄αυτές αντικαθρεπτίζεται η λαϊκή ετυμηγορία.
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε ότι το σχόλιο - του Ερντογάν - ήταν «προσβλητικό, αβάσιμο και λάθος.
Στην Άγκυρα, το Μεσανατολικό γίγνεσθαι εξετάστηκε σε τριμερή συνάντηση κορυφής μεταξύ του Προέδρου Abdullah Gül του Πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdoğan και του υπουργού Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu , συμπεριλαμβανόμενων και των θεμάτων της Αιγύπτιου, της Συρίας και της Παλαιστίνης. Ο Τούρκος πρόεδρος σχολιάζοντας την ολική σφαγή στην χώρα που δημιουργεί ακαθόριστους πόνους και συνέχισε..
«Μία χώρα σαν την Αίγυπτο δεν μπορείτε να την κρατήσουν για μακρά εκτός της δημοκρατικής διαδικασίας».

Πηγή: hurriyetdailynews.com TRT

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.