Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ο Άσαντ νικητής, επίσκεψη στη πόλη Νταράγια, πρώην προπύργιο των ανταρτών.


Με μια απροειδοποίητη επίσκεψη στην Daraya άλλοτε πόλη προπύργιο των ανταρτών, ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Al Assad ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη νίκη του Στρατού της Συρίας εναντίον των εισβολέων μισθοφόρων και ισλαμιστών ανταρτών.
Όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία ο Assad ο οποίος διακρίνεται πλέον από τον αέρα του νικητή που τον διακατέχει μίλησε στα συριακά στρατεύματα που ελέγχουν την πόλη λέγοντας πως η νίκη για τη Συρία είναι πια κοντά.
«Εάν δεν ήμασταν σίγουροι πως θα νικήσουμε, δε θα είχαμε την ικανότητα να αντιστεκόμαστε και να συνεχίζουμε τη μάχη εδώ και δύο χρόνια εναντίον του εχθρού», είπε ο Assad απευθυνόμενος στους στρατιώτες.

Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν πως η σημερινή επίσκεψη του Assad στην Daraya είναι πολύ σημαντική καθώς είναι η πρώτη εμφάνιση του προέδρου της Συρίας από το Μάρτιο του 2012 όταν είχε επισκεφτεί το προάστιο Baba Amr στην πόλη Homs.
Η Daraya η οποία βρίσκεται νότια της Δαμασκού ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών για μήνες και χρειάστηκαν σκληρές μάχες από τον συριακό Στρατό για να την ανακαταλάβει και να αποκαταστήσει την τάξη στην περιοχή.
«Έχετε καταπλήξει όλο τον κόσμο με την αποφασιστικότητά σας και την ικανότητά σας να υπερβαίνεται τις όποιες δυσκολίες και να πετυχαίνετε μεγάλα κατορθώματα στον πλέον βάρβαρο και αποτρόπαιο πόλεμο που έχει γνωρίσει η σύγχρονη ιστορία», είπε ακόμη ο Assad απευθυνόμενος στα συριακά στρατεύματα στην Daraya.
Πηγή:defencenet.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.