Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ηλεία, Γαστούνη: 4 νεκροί από σφαίρες.

Σε μακελειό κατέληξε το απόγευμα της Τετάρτης, η άγρια συμπλοκή μεταξύ ρομα (τσιγγάνων)  πίσω από το εργοστάσιο της ΕΛΑΙΣ στην Γαστούνη. 
Ο τραγικός απολογισμός είναι τέσσερις νεκροί, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, δύο οικογενειών που είχαν συγγένεια λόγω του γάμου μελών τους. Επίσης, τραυματισμένοι, χωρίς η κατάσταση τους να εμπνέει ανησυχία, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης και στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας συνολικά πέντε άτομα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για άγρια βεντέτα που είχε αναπτυχθεί μεταξύ των δύο οικογενειών, η οποία είχε την χειρότερη κατάληξη, με θύματα τρία άτομα από την μια και ένα από την άλλη.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα. Μέλη της μιας οικογένειας φέρονται να επιτέθηκαν μετά από λογομαχία στον 50χρονο αθίγγανο από την περιοχή του Λευκοχωρίου, τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν με καραμπίνα. Στη θέα του νεκρού τους πατέρα, οι γιοί του επιτέθηκαν και σκότωσαν εξ΄ επαφής τους δύο άνδρες και την μια γυναίκα από την άλλη οικογένεια. Τα τρία αυτά θύματα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ήταν πατέρας, γιός και κόρη.
Στο σημείο επικράτησε πανικός, με τους συγγενείς των θυμάτων που κείτονταν στο έδαφος, να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί.
Στις αστυνομικές αρχές του νομού σήμανε «συναγερμός» και στην περιοχή έφτασαν περιπολικά, αλλά και ασθενοφόρα για να παραλάβουν νεκρούς και τραυματίες, ενώ στην τοπική κοινωνία επικρατεί αναστάτωση από την αγριότητα με την οποία κατέληξε το «επεισόδιο».

Το «σκηνικό» της τραγωδίας μεταφέρθηκε λίγο αργότερα στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης με τους συγγενείς των θυμάτων να θρηνούν. Ένας από τους δράστες φέρεται να είναι ένας 45χρονος, ο οποίος μέχρι αργά το βράδυ διέφευγε της σύλληψης.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με μπλόκα και ελέγχους σε κάθε άκρη του νομού για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ στην περιοχή βρίσκεται αστυνομική δύναμη για το ενδεχόμενο συνέχισης της βεντέτας. Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής δύο από τους τραυματίες φέρονται ως δράστες της επίθεσης και παραμένουν φρουρούμενοι στο νοσοκομείο ενώ έχει συλληφθεί ακόμα ένα άτομο. Οι πληροφορίες για την υπόθεση αυτή είναι συγκεχυμένες, από την Αστυνομία ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.
Πηγή:ilialive.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.