Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΣΟΣ στην Βόρειοανατολική Αττική με τα κουνούπια. Με εγκεφαλίτιδα ένας στους δύο ασθενείς από τη λοίμωξη του Δυτικού Νείλου.

Αυξάνονται συνεχώς τα σοβαρά κρούσματα της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, με τη βορειοανατολική Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας. 
Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, ένα στα δύο κρούσματα αφορά σε εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα, δηλαδή λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης δύο ασθενείς νοσηλεύονταν με εγκεφαλίτιδα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων της Αττικής.
Το τελευταίο 48ωρο άλλα δύο νέα περιστατικά προστέθηκαν στον κατάλογο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των ατόμων που εκδήλωσαν τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου σε δέκα.

Και τα δύο περιστατικά αφορούν ηλικιωμένους άνω των 65 χρόνων στις περιοχές της Πεντέλης και της Παλλήνης. Από τα δέκα μέχρι στιγμής κρούσματα, τα οκτώ έχουν εντοπιστεί στη βορειοανατολική Αττική, από το Ηράκλειο μέχρι την Πεντέλη και την Παλλήνη, τα Σπάτα και την Αρτέμιδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν τρεις γυναίκες και επτά άνδρες. Από πλευράς ηλικίας ο ιός φαίνεται ότι πλήττει κυρίως τους ανθρώπους άνω των 65 χρόνων.
Πηγή: defencenet.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.