Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Μόσχα: Φόρμουλα 1 για αυτοκίνητα «με κλειστό αμάξωμα»

Από τις 2 μέχρι τις 4 Αυγούστου στην πίστα Moscow Raceway στα περίχωρα της Μόσχας για πρώτη φορά θα διεξαχθεί ένα από τα στάδια της περίφημης ευρωπαϊκής κούρσας της «Φόρμουλας 1 με αυτοκίνητα «με κλειστό αμάξωμα», όπως είναι επίσης γνωστό.
Στους αγώνες θα λάβουν μέρος ομάδες, που εκπροσωπούν τους τρεις μεγαλύτερους γερμανικούς αυτοκινητιστικούς ομίλους: Merсedes, Audi και BMW. Μεταξύ αυτών είναι και ανατέλλοντα αστέρια των αυτοκινητοδρομιών και μερικοί «μεγάλοι» της Φόρμουλας 1.

Το Πρωτάθλημα της σειράς DTM αποτελείται από δέκα στάδια, τα έξι από τα οποία διεξάγονται στη Γερμανία και τα υπόλοιπα τέσσερα – σε άλλες χώρες. Φέτος ο κλήρος έπεσε στη Μόσχα. Για την πλειονότητα των ραλιστών θα είναι ο πρώτος ρωσικός αγώνας και η νέα πίστα προκαλεί ενδιαφέρον, λέει ο πιλότος της ομάδας Audi Μάικ Ρόκενφελερ:- Θέλω πολύ να δω με τα μάτια μου την πίστα και πως θα αντιδράσουν οι φίλαθλοι. Όμως, γενικά, ό,τι έχουμε ήδη δει από την τηλεόραση, προκαλεί καλή εντύπωση. Η πίστα είναι πολύ σύγχρονη και αυτό σε τελική ανάλυση για μας, τους ραλίστες, είναι το σημαντικότερο. Θέλουμε να διεξαχθεί μια καλή κούρσα, να ευχαριστηθούμε, να ευχαριστηθεί το φίλαθλο κοινό και να έχουμε επιτυχία.
Για τους ραλίστες το μοσχοβίτικο στάδιο του Πρωταθλήματος θα είναι ιδιαίτερο και για άλλο ένα λόγο. Θα χρησιμοποιηθεί νέο σχήμα της πίστας, το οποίο ουδέποτε είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα σε διεθνείς αγώνες, λέει η διοργανώτρια του σόου Εκατερίνα Μπελτσέβιτς:

- Αυτή τη φορά θα χρησιμοποιηθεί πιο σύντομο σχήμα. – Όχι τα συνηθισμένα μας 4 χλμ., αλλά 2,5 χλμ. Η κούρσα θα είναι πιο εντατική και ενδιαφέρουσα.

Ο Ρώσος ραλίστας, πρώην πιλότος της Φόρμουλας 1 Βιτάλι Πετρόφ, θα πάει και αυτός να υποστηρίξει τους ξένους ομόλογούς του. Τη μεγάλη κλάση των αγώνων πρόλαβε να την αξιολογήσει πριν δυο βδομάδες κατά τη διάρκεια των αγώνων επίδειξης του DTM στη Moscow Raceway. Τότε υπό την αυστηρή καθοδήγηση του Ραλφ Σουμάχερ οδήγησε ένα αγωνιστικό ταξί Mercedes AMG C-Coupé και ο ενθουσιασμός του ήταν απερίγραπτος:

- Αυτός ο αγώνας πραγματοποιείται στο υψηλότερο επίπεδο. Τα οχήματα είναι πραγματικά θαυμάσια, είναι ταχύτατα. Τα χωρίζουν μόλις δυο κλάσματα του δευτερολέπτου. Γι΄ αυτό είναι μοναδικό Πρωτάθλημα και πρέπει οπωσδήποτε στο μέλλον να λάβω μέρος σ΄αυτό.

Το στάδιο των αυτοκινητοδρομιών του DTM θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Για πρώτη φορά τα ταχύτερα στον κόσμο αυτοκίνητα «με κλειστό αμάξωμα» Audi, BMW και Mercedes-Benz θα βγουν στην άσφαλτο της πίστας Moscow Raceway την Παρασκευή 2 Αυγούστου. Και η πρώτη εκπαιδευτική κούρσα και οι ίδιοι οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο.
Πηγή:ruvr.ru Φωτογραφία: ERA

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.