Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Ιταλία: Στο χάος σπρώχνει τη χώρα η ''αριστερή'' δικαιοσύνη.

Θα καταρρεύσει η κυβέρνηση συνασπισμού και η Ιταλία θα οδηγηθεί πάλι σε εκλογές; Αυτό είναι το μόνο βέβαιο σε περίπτωση που ο Ιταλός αριστερός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο δεν δώσει πολιτική λύση και δεν απονείμει χάρη στον ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας τον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος βιώνει τρομακτικές διώξεις για γελοία αδικήματα, όπως το ότι έκανε σεξ επί πληρωμή (!) από μία ιταλική δικαιοσύνη ο οποία λειτουργεί περισσότερο ως"το μακρύ χέρι της τρόικα" και της Αριστεράς στην Ιταλία.
Σήμερα το απόγευμα στις 18:00 τοπική ώρα διοργανώνεται μεγάλη συγκέντρωση σε κεντρική πλατεία της Ρώμης ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Ιταλού πρώην υπουργού Πολιτισμού, στελέχους της κεντροδεξιάς, Σάντρο Μπόντι, ότι «η πολιτική είναι σε θέση να βρει κάποιες λύσεις ικανές να αποκαταστήσουν τη φυσιολογική ισορροπία ανάμεσα στις διάφορες θεσμοθετημένες εξουσίες και να εγγυηθούν την πολιτική δράση του ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας. Διαφορετικά, η Ιταλία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με μια μορφή εμφυλίου πολέμου η έκβαση του οποίου είναι για όλους άγνωστη».
Ο Μπερλουσκόνι, κατά την συνάντησή του με τους κοινοβουλευτικούς του κόμματός του, αξίωσε νωρίτερα άμεση μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης ή πρόωρες εκλογές και 
είπε στους κοινοβουλευτικούς του ότι «εάν δεν υπάρξει μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης, είμαστε έτοιμοι για νέες εκλογές».
Ενώ στη δημόσια τηλεόραση RAI επανέλαβε  ότι «η καταδίκη του ήταν εντελώς αβάσιμη κι έχει ως αποκλειστικό στόχο τον εξοστρακισμό του από την δημόσια ζωή» της Ιταλίας.


Οι Ρενάτο Σκιφάνι και Ρενάτο Μπρουνέττα, πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων της κεντροδεξιάς σε Γερουσία και Βουλή, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για να του ζητήσουν να απονείμει χάρη στον Μπερλουσκόνι.

Πηγές της ιταλικής προεδρίας, ζητώντας να μείνουν ανώνυμες, επιβεβαιώνουν ότι το αίτημα απονομής χάριτος «δεν θα μπορέσει να ικανοποιηθεί» ανοίγοντας τις πόρτες της κολάσεως στην Ιταλία.

Εκλογές σήμερα θα σημαίνουν ότι η Ιταλία θα περιπέσει σε μάι κατάσταση ακυβερνησίας και η αποχώρηση από την ευρωζώνη (κάτι που πλέον δείχνει όλο και περισσότερο πιθανό) θα έρθει πιο κοντά.

Ο πρόεδρος Ναπολιτάνο αναμένεται να επιστρέψει εντός της ημέρας από τις διακοπές του από θέρετρο κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Πιθανώς θα επιδιώξει να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών ομάδων του κεντροδεξιού κόμματος στη Βουλή και στη Γερουσία, τους Ρενάτο Μπρουνέτα και Ρενάτο Σκιφάνι αντίστοιχα, για να πιέσουν έτσι την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο να απονείμει χάρη στον Μπερλουσκόνι.

Ο Σκιφάνι διέψευσε ότι οι κοινοβουλευτικοί παραιτήθηκαν ήδη, προειδοποίησε όμως ότι αυτό θα συμβεί εάν δεν εισακουστούν.

Ο Μπρουνέτα δήλωσε όμως σιβυλλικά πως «εάν το αίτημα απονομής χάριτος δεν γίνει δεκτό, ξέρουμε τι να κάνουμε για να αποκατασταθεί η δημοκρατία».

Γενικά οι πολίτες στην Ιταλία στην πλειοψηφία τους στηρίζουν τον Σ.Μπερλουσκόνι και αυτό έχει γίνει "καρφί στο μάτι" της τρόικας και της Γερμανίας που είδαν τον εκλεκτό τους Μάριο Μόντι να συντρίβεται στις εκλογές και να ανατρέπεται το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του 2011 σε βάρος του Σ.Μπερλουσκόνι.

Την Πέμπτη, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση του εφετείου του Μιλάνου, την καταδίκη του Μπερλουσκόνι σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, τα τρία εκ των οποίων παραγράφονται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, η αστυνομική διεύθυνση του Μιλάνου ακύρωσε ήδη την ισχύ του διαβατηρίου του Μπερλουσκόνι.

Ο Μπερλουσκόνι έχει περιθώριο μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου για να ενημερώσει το δικαστήριο του Μιλάνου αν θέλει να εκτίσει τον ένα χρόνο φυλάκισης σε κατ' οίκον περιορισμό.

Η γερουσία της Ρώμης, με ψήφο της αρμόδιας επιτροπής και της ολομέλειάς της, καλείται να εκφραστεί σχετικά με την έκπτωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το αξίωμα του γερουσιαστή ή μη, όπως προβλέπει σχετικός νόμος της κυβέρνησης Μόντι, ο οποίος ψηφίσθηκε πέρυσι.

Ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Γκουλιέλμο Επιφάνι έκανε σαφές ότι οι βουλευτές και οι γερουσιαστές της πολιτικής του δύναμης θα ψηφίσουν υπέρ της έκπτωσης του Μπερλουσκόνι από το αξίωμά του.

Πηγή: defencenet.gr

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.