Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Στρατηγός Συναδινός: Ερώτηση για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Ερώτηση με αίτηση γραπτής απάντησης υπέβαλε προς την Επιτροπή, ο Ευρωβουλευτης Ελευθέριος Συναδινός που αφορά στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Η ερώτηση:
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η τουρκική κυβέρνηση εμποδίζει τη διεξαγωγή ανεξάρτητων ερευνών, για φερόμενες μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια σε αμάχους, στη νοτιοανατολική Τουρκία.Η ΜΚΟ στην έκθεσή της αναφέρει πως οι φερόμενες παραβιάσεις στις συγκρούσεις περιλαμβάνουν παράνομες εκτελέσεις αμάχων, εξαναγκαστικό εκτοπισμό πολιτών και εκτεταμένες παράνομες καταστροφές ιδιωτικής περιουσίας. Επιπρόσθετα, η HRW κάλεσε την κυβέρνηση της Τουρκίας να χορηγήσει άμεσα άδεια στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για να εισέλθει στην περιοχή και να διεξάγει έρευνες, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της.

«Ο ουσιαστικός αποκλεισμός περιοχών στα νοτιοανατολικά που επέβαλε η τουρκική κυβέρνηση εγείρει ανησυχίες για μια μεγάλη συγκάλυψη», δήλωσε η Έμμα Σινκλέρ-Γουέμπ, ερευνήτρια της HRW για την Τουρκία.

Συμπληρώνοντας ανέφερε ότι, «η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να δώσει στα ΗΕ (UN) και σε MKO άμεση πρόσβαση στην περιοχή για να καταγράψουν τι συμβαίνει εκεί».

Ερωτάται η Επιτροπή αν προτίθεται να αναλάβει δράση, κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων με την τουρκική κυβέρνηση, ώστε να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των αμάχων στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.