Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Συναδινός Ελευθέριος: Παραχωρείται η Εθνική μας κυριαρχία στην Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή. Βίντεο.

Την Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή και αναρωτήθηκε τι ακριβώς εννοεί η Επιτροπή με τον όρο διαχείριση εξωτερικών συνόρων, όταν χρόνια κωφεύει με τις προκλήσεις των τούρκων στο αιγαίο και την κατοχή μέρους της Κύπρου, την παράνομη, όχι παράτυπη κατοχή. Επισήμανε δε, ότι κάθε φορά που οι θιασώτες της «περισσότερης Ευρώπης» σχεδιάζουν, τα κράτη μέλη χάνουν την εθνική τους ανεξαρτησία.
Ακολουθεί η ομιλία:

Κύρια Πρόεδρε,

Καταρχάς, στον εισηγητή της έκθεσης θα ήθελα να προτείνω, με κάθε καλοπροαίρεση, να μελετήσει την ορθή έννοια των λέξεων παρατυπία και παρανομία. Ας αναλογιστεί το εξής: Αν κάποιος μπει στο σπίτι του, χωρίς την άδεια του, όταν καλέσει την αστυνομία, τι θα αναφέρει; ότι κάποιος εισήλθε στην οικία του παράνομα ή παράτυπα;

Η έκθεση αποτελεί επικίνδυνη κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας κράτους μέλους. Με πιο σκεπτικό για παράδειγμα, ο νέος οργανισμός θα παρεμβαίνει στα εσωτερικά εξωτερικά εθνικά σύνορα κράτους μέλους χωρίς τη συγκατάθεση του;
Τι ακριβώς εννοείται με τον όρο διαχείριση εξωτερικών συνόρων, όταν χρόνια κωφεύετε με τις προκλήσεις των τούρκων στο αιγαίο και την κατοχή μέρους της Κύπρου; Την παράνομη, όχι παράτυπη κατοχή.
Εν τέλει, με κάθε έκθεση που έρχεται προς ψήφιση αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαν οι υποστηρικτές του BREXIT όταν φώναζαν «θέλουμε την πατρίδα μας πίσω».

Κάθε φορά που οι θιασώτες της «περισσότερης Ευρώπης» σχεδιάζουν, τα κράτη μέλη χάνουν την εθνική τους ανεξαρτησία. Κάθε κανονισμός και κοινή πολιτική, ειδικά στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και ασύλου, αποδείχτηκε παταγώδης αποτυχία και οδήγησε σε περισσότερη ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση.

Και αυτοί που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, συνεχίζουν να σχεδιάζουν επί χάρτου, αντί να πάνε στα σπίτια τους, να ησυχάσουμε πλέον.
Δείτε το βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.