Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Μόσχα, Κρεμλίνο: Ο πρόεδρος Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016. 
Συζήτησαν το θέμα της ουκρανικής κρίσης, εκφράζοντας ανησυχία για την πρόσφατη αύξηση των παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός στην Donbas. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέστησε την προσοχή στις προκλητικές ενέργειες των ουκρανικών στρατευμάτων στα νοτιοανατολικά. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε τους συνομιλητές να επηρεάζουν περισσότερο ενεργά την ουκρανική πλευρά, ακόμη και κατά τις προσεχείς επαφές με τον Πέτρο Poroshenko στη Βαρσοβία, για να παρέχει μια σαφή εφαρμογή των συμφωνιών Μινσκ.

Οι ηγέτες υπογράμμισαν την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις σε διάφορες μορφές για την πλήρη και ολοκληρωμένη εφαρμογή της δέσμης μέτρων της συμφωνίας του Μινσκ της 12 Φεβρουαρίου 2015.
Σημείωσε την σκοπιμότητα για τον συγχρονισμό των προσπαθειών στον τομέα της ασφάλειας και της πολιτικής διευθέτησης, η οποία περιλαμβάνει νομοθετική εδραίωση μόνιμου ειδικού καθεστώς στο Donbass, συνταγματική μεταρρύθμιση και αμνηστία καθώς και την οργάνωση και διεξαγωγή των τοπικών εκλογών.

Συμφωνήθηκε να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις στα ουκρανικά ζητήματα σε διάφορα επίπεδα.

Πηγή: kremlin.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.