Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Στρατηγός Συναδινός: Για ποιο λόγο υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση; Βίντεο

Σήμερα Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής Συναδινός Ελευθέριος παρενέβην στη συζήτηση με θέμα την προετοιμασία της μετεκλογικής αναθεώρησης του ΠΔΠ 2014-2020 και τόνισε ότι, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο δεν χρειάζεται αναθεώρηση, χρειάζεται κατάργηση και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο υπάρχει η ΕΕ αφού ούτε ξέρει, ούτε έχει την ικανότητα, ούτε διαθέτει τα εργαλεία να οδηγήσει τους πολίτες της στην ευμάρεια.
Ακολουθεί η ομιλία:
Κύρια Πρόεδρε,

Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι, ότι έχει αποτύχει ως ακρογωνιαίος λίθος της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Και αυτό για δύο λόγους.

Αρχικά διότι, συν τω χρόνω οι παράμετροι που επηρεάζουν την Ένωση και τα κράτη μέλη εξελίσσονται ραγδαίακαι κατά δεύτερον διότι επιβάλλει την εφαρμογή μίας λανθασμένης οικονομικής πολιτικής, αυτής της σφιχτής δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Είναι αντιπαραγωγικό, αν όχι ανόητο, οικονομικές πολιτικές οι οποίες οδηγούν τις αδύναμες οικονομικά χώρες σε περισσότερη ύφεση και τις αντίστοιχες ισχυρές στην επικυριαρχία των, να αποτελούν και νομικά δεσμευτική πράξη.

Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο δεν χρειάζεται αναθεώρηση. Χρειάζεται κατάργηση.

Δεν έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει τις υπάρχουσες κρίσεις, όπως την λαθρομετανάστευση, την τρομοκρατία, το brexit, την οικονομική ύφεση, την ανεργία, την κλιματική αλλαγή.

Δεν έχει την απαραίτητη ευελιξία να προσαρμόζεται σε εμφανιζόμενες απειλές, σε ακραίες καταστάσεις αλλά και σε μελλοντικές διαφαινόμενες προκλήσεις.

Βέβαια, από την άλλη, για να είναι σε θέση οι επικεφαλής των θεσμών να αντιληφθούν τις επερχόμενες προκλήσεις θα πρέπει, αρχικά, να είναι σε θέση να κρατήσουν ενωμένο το ίδιο τους το σπίτι.

Άρα καταλήγουμε, η Ένωση ούτε ξέρει, ούτε έχει την ικανότητα, ούτε διαθέτει τα εργαλεία να οδηγήσει στην ευμάρεια τους πολίτες της. Γιατί υπάρχει; Ερωτώ.
Ευχαριστώ
Δείτε το βίντεο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.