Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουν; Διπλωματικό επεισόδιο Γερμανίας - Πορτογαλίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Γερμανία, δήλωση Υπ. οικονομικών Σόιμπλε: «Η Πορτογαλία θα διαπράξει ένα βαρύ σφάλμα εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Θα χρειαστεί σε αυτή την περίπτωση ένα νέο πρόγραμμα στήριξης, και θα το λάβει», αλλά θα συνοδεύεται από όρους που θα είναι «εξαιρετικά σκληροί και αυτό δεν θα είναι προς το συμφέρον της Πορτογαλίας»
Πορτογαλία, δήλωση Υπ. Εξ. Αουγκούστο Σάντους Σίλβα: «Η πορτογαλική κυβέρνηση κρίνει αυτές τις δηλώσεις άδικες και μη φιλικές κι εξέφρασε ήδη τη δυσαρέσκειά της στις γερμανικές αρχές μέσω των συνηθισμένων διπλωματικών διαύλων»
Το υπουργείο Εξωτερικών της Πορτογαλίας κάλεσε τον πρέσβη της Γερμανίας και του επέδωσε διαμαρτυρία για τις πρόσφατες αμφιλεγόμενες δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Μετά από το διπλωματικό επεισόδιο,οι δυο χώρες κατέβαλαν προσπάθειες να χαμηλώσουν οι τόνοι. 
Οι δηλώσεις του Σόιμπλε έγιναν μερικές μέρες πριν από την απόφαση των Βρυξελλών για την εξέταση ενδεχόμενης επιβολής κυρώσεων στην Πορτογαλία και την Ισπανία εξαιτίας των υπερβολικών ελλειμμάτων τους.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε επίσημα χθες, ότι η Πορτογαλία και η Ισπανία, παρέβησαν τις δημοσιονομικές τους δεσμεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.