Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Στρασβούργο, Ευρωκοινοβούλιο: Ομιλία του στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού για την ασφάλεια στην Ευρώπη, Δείτε το βίντεο.

Ο Στρατηγός Συναδινός Ελευθέριος μίλησε, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για την Ευρωπαϊκή ασφάλεια τονίζοντας ότι είναι αναγκαία μία ψύχραιμη και αποφασιστική αντιμετώπιση τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο. Αλλιώς η Ευρώπη δε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις απειλές οι οποίες ακυρώνουν κάθε προσπάθεια εγκαθίδρυσης ειρήνης, ανάπτυξης και βιωσιμότητας.
Η ομιλία του Στρατηγού:

«Κύριε Πρόεδρε,
Η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει κινδύνους ορατούς και μη. Παλιές και νέες απειλές διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, όπου στις συμβατικές απειλές προστέθηκαν οι ασύμμετρες και υβριδικές. Αν σε αυτές προσθέσουμε την οικονομική κρίση, την έξαρση της τρομοκρατίας, την παράνομη μετανάστευση και τα λάθη των εφαρμοζόμενων ευρωπαϊκών πολιτικών, τότε η σύνδεση και αλληλεπίδραση όλων αυτών, συνθέτουν ένα εξαιρετικά ασταθές και απρόβλεπτο περιβάλλον ασφαλείας.

Οι αιτίες πολλές και τα προβλήματα ασφαλείας ακόμη περισσότερα. Η αύξηση του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, οι εμφύλιες συρράξεις, οι μεγάλες ροές λαθρομεταναστών, η κατάρρευση της έννοιας του κράτους σε γειτνιάζουσες περιοχές και η υποκατάστασή τους από εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως ο ISIS, σε συνδυασμό με τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές διαφορές και ανισότητες, την παγκοσμιοποίηση και πλήθος άλλων, αποτελούν μόνο μέρος του προβλήματος.

Είναι αναγκαία μία ψύχραιμη και αποφασιστική αντιμετώπιση σε εθνικό αλλά πρωτίστως κοινοτικό επίπεδο. Χρειάζεται εποικοδομητικός διάλογος και καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης. Χρειάζονται έργα και όχι λόγια.
Χωρίς τη συνεργασία και αλληλεγγύη στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας, η Ευρώπη δε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις απειλές που ακυρώνουν κάθε προσπάθεια εγκαθίδρυσης περιβάλλοντος ειρήνης, ανάπτυξης και βιωσιμότητας.
Ευχαριστώ.»
Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε. α.
Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή
    Δείτε το βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.