Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ρωσία - Κούβα: Επέκταση της αμυντικής συνεργασίας.

Η Ρωσία και η Κούβα έχουν συμφωνήσει να επεκτείνουν την αμυντική-τεχνολογική συνεργασία, στα πλαίσια της οποίας η Ρωσική Ομοσπονδία θα αναβαθμίσει το κουβανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, είπε στο RIA Novosti ο αναπληρωτής διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας στρατιωτικής - τεχνικής συνεργασίας, Ανατόλι Πουντσούκ.

Στο Καζάν την Τετάρτη έγινε η συνάντηση της Διακυβερνητικής Επιτροπής Ρωσίας-Κούβας για την εμπορική, οικονομική, επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία με τη συμμετοχή του αναπληρωτή πρωθυπουργού, Ντμίτρι Ρογκόζιν και του αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου των υπουργών της Κούβας Ρικάρντο Καμπρίσας.

«Έχουμε συμφωνήσει να επεκτείνουμε τη στρατιωτική-τεχνολογική συνεργασία. Η κουβανική πλευρά έχει ετοιμάσει και μας παρέδωσε έναν κατάλογο των έργων, τα οποία χρειάζεται σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό της κουβανικής βιομηχανίας. Είμαστε έτοιμοι να τα εξετάσουμε γρήγορα και να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος της Κούβας», δήλωσε ο Πουντσούκ.
Πρόσθεσε, ότι η Κούβα επίσης ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση των εμπειρογνωμόνων της με τη συμμετοχή της ρωσικής πλευράς.


Πηγή: rbth.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.