Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Συναδινός Ελευθέριος, Ευρωβουλή: Η Τουρκία έχει διαπράξει εγκλήματα και γενοκτονίες. Δείτε το βίντεο.

Στις 15 Απριλίου 2015, στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την εκατοστή επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων και τόνισε ότι, η Τουρκία διέπραξε συστηματικές εξοντώσεις χριστιανικών πληθυσμών τον προηγούμενο αιώνα, μεταξύ των οποίων Ελλήνων, Ελλήνων του Πόντου και Αρμενίων. Επεσήμανε δε ότι, η Τουρκία, σε συνεργασία με τη Δύση που κωφεύει εσκεμμένα, συνεχίζει να διαπράττει γενοκτονίες, αυτή τη φορά στο επίπεδο της μνήμης.



Η Τουρκία, χώρα απόγονος της αιμοσταγούς Οθωμανικής αυτοκρατορίας, διέπραξε τον προηγούμενο αιώνα συστηματικές εξοντώσεις χριστιανικών πληθυσμών. Πανάρχαιοι χριστιανικοί λαοί της Εγγύς Ανατολής, όπως Έλληνες, Πόντιοι, Αρμένιοι, Χαλδαίοι και Ασσύριοι σφαγιάστηκαν, εκριζώθηκαν και εκτοπίστηκαν τόσο στα πλαίσια εκτουρκισμού της Ανατολίας, όσο και των στρατηγικών αναγκών της Τουρκίας και των συμμάχων της Γερμανών, στο πλαίσιο του Μεγάλου Πολέμου.

Οι αριθμοί των θυμάτων παραπέμπουν σε ολοκαύτωμα γενοκτονίας 1.500.000 Αρμένιοι, 353.000 Έλληνες του Πόντου, 800.000 Έλληνες και περίπου 750.000 Ασσύριοι, Χαλδαίοι και Σύριοι.
100 χρόνια αργότερα, η Τουρκία σε συνεργασία με τη Δύση που κωφεύει εσκεμμένα συνεχίζει να διαπράττει γενοκτονίες, αυτή τη φορά στο επίπεδο της μνήμης. Αρνείται να αναγνωρίσει τα εγκλήματα που έχει διαπράξει – και παραμένουν ατιμώρητα – έχει δε το θράσος να ζητά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Η αναγνώριση των γενοκτονιών και οι μέρες μνήμης δεν αποτελούν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Υπάρχουν για να μας θυμίζουν που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη θηριωδία και δη η Τουρκική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.