Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Λάμπρος Φουντούλης, Ευρωβουλή: Παρέμβαση για τα εργασιακά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Δείτε το βίντεο.

"Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Είναι πολύ σημαντικό και υποστηρίζουμε την πρόθεση της Επιτροπής να ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα της πρόσληψης ατόμων με αναπηρία σε θέσεις προσωπικού των θεσμών. Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο, ότι στην περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης, τα άτομα με αναπηρία είναι από τα μεγαλύτερα θύματα.
Είναι λοιπόν θετικό, τα άτομα αυτά να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άλλους υποψηφίους για κάποιες θέσεις εργασίας. 
Εάν τεθεί όμως θέμα ποσόστωσης, αυτό θα είναι δεσμευτικό και ίσως λειτουργήσει αντίθετα από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιο πρακτικό θα ήταν να υπάρχει μια μοριοδότηση υπέρ των ατόμων με αναπηρία, για θέσεις εργασίας στις οποίες η αναπηρία τους δεν θα τους είναι εμπόδιο, ώστε να μην αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους άλλους εργαζόμενους.

Είναι πολύ σημαντικό, στο χώρο εργασίας τους να αισθάνονται ισότιμοι συνεργάτες, και όχι πως απλά υπάρχουν εκεί, αναζητώντας τον οίκτο μας μέσα από μια θέση εργασίας. Έχουν αποδείξει τα άτομα με αναπηρία, πως έχουν ικανότητες και μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από εμάς που θεωρούμαστε υγιείς. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το οικονομικό όφελος προς την κοινωνία, από τη στιγμή που οι ίδιοι θα έχουν εισόδημα για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, χωρίς να περιμένουν τα επιδόματα της πρόνοιας, σαν ελεημοσύνη.

Είμαστε υπέρ του νομοθετικού πλαισίου, αλλά το θέμα της ποσόστωσης θα πρέπει να επανεξεταστεί. Ίσες ευκαιρίες για όλους. Σας ευχαριστώ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.