Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ρωσία: Τέλος στη δράση της USAID


Εξω από τη Ρωσία η USAID
Η δραστηριότητα της USAID διακόπτεται την 1η Οκτωβρίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας. «Η απόφαση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στον χαρακτήρα της εργασίας των εκπροσώπων της Υπηρεσίας στη χώρα μας, ο οποίος πολύ συχνά δεν συμβάδιζε με τους δεδηλωμένους στόχους ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας. Πρόκειται για τις προσπάθειες επηρεασμού μέσω επιχορηγήσεων των πολιτικών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών σε διάφορα επίπεδα, καθώς και των κοινωνικών θεσμών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα σκάνδαλα γύρω από τις δραστηριότητες της αμερικανικής «ανθρωπιστικής οργάνωσης», USAID, σχετικά με χρηματοδοτήσεις σε ρωσικές ΜΚΟ, έχουν οδηγήσει στη σοβαρότερη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, από τη στιγμή που ξανάγινε πρόεδρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τι είναι η USAID
Η Αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη (United States Agency for International Development, USAID) ιδρύθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1961 από την κυβέρνηση του προέδρου Τζον Κένεντι. Είναι ομοσπονδιακή Υπηρεσία και η δραστηριότητά της συντονίζεται και υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Λειτουργούν 87 αποστολές της USAID παγκοσμίως. Διαθέτει περισσότερους από 8,5 χιλ. υπαλλήλους, από τους οποίους τα 2/3 εργάζονται στα γραφεία του εξωτερικού. Στη Ρωσία η Υπηρεσία λειτουργεί από το 1992.
Πηγή: rbth.ru

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.