Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Υποχρεωτικά τα θρησκευτικά, στα ρωσικά σχολεία.



Υποχρεωτικά τα θρησκευτικά, στα ρωσικά σχολεία.
Η σχολική διδασκαλία των θρησκευτικών δεν θα διχάζει,
 αλλά αντιθέτως θα ενώνει το σχολείο, την οικογένεια και την κοινωνία. Πηγή: TASS
Υποχρεωτικό μάθημα γίνονται από φέτος τα θρησκευτικά για τους μαθητές της τέταρτης τάξης του Δημοτικού, στα Ρωσικά σχολεία. Εκπρόσωποι θρησκευτικών δογμάτων θεωρούν ότι το γεγονός μπορεί να συσπειρώσει την κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται μια σοβαρή προσέγγιση, τόσο στην κατάρτιση των εκπαιδευτικών, όσο και στην συγγραφή των σχολικών βιβλίων.
Από τον περασμένο Φεβρουάριο η ρωσική κυβέρνηση είχε εγκρίνει το πρόγραμμα εισαγωγής του μαθήματος: “Οι βάσεις των θρησκευτικών πολιτισμών και της κοσμικής ηθικής”, από το ακαδημαϊκό έτος 2012/2013, σε όλα τα ιδρύματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην χώρα.
Πηγή: RIA Novosti


Η συζήτηση σχετικά με το, αν θα ήταν σκόπιμη η εισαγωγή ενός υποχρεωτικού μαθήματος για την θρησκεία στο σχολείο και για όλα τα παιδιά, είχε ξεκινήσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Τέλος στη συζήτηση έβαλε ο Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον Ιουλιο του 2009, υποστηρίζοντας την ιδέα των ιεραρχών, για διδασκαλία βασικών στοιχείων των θρησκευτικών πολιτισμών και της κοσμικής ηθικής στα ρωσικά σχολεία, και προτείνοντας τη διεξαγωγή πειραματικών μαθημάτων, σε 21 περιοχές της χώρας. Το πείραμα κατά την διάρκεια δύο ετών, θεωρήθηκε επιτυχές, και έτσι το νέο μάθημα εισήχθη στα σχολεία όλης της χώρας.


Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.