Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ρουμανία: Στροφή προς Μόσχα


Το ένστικτο της επιβίωσης "χτύπησε" και στην Ρουμανία όπου δια στόματος του ίδιου του Ρουμάνου πρωθυπουργού, ανακοινώθηκε η επιθυμία επαναπροσέγγισης με τη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς για τα κεφάλαια που αναζητά η Ρουμανία για την οικονομική της ανάπτυξη φαίνεται πως η Μόσχα είναι πιο κοντά στο Βουκουρέστι από ότι οι Βρυξέλλες.
Το Σάββατο ο πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα συμμετείχε στον εορτασμό των 30χρόνων του εργοστασίου παραγωγής σωλήνων Άρτρομ στην πόλη Σλάτινα. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο ανήκει στη ρωσική εταιρία ΤΜΚ και στις γιορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν διευθυντικοί αξιωματούχοι της ΤΜΚ και ο πρέσβης της Ρωσίας στη Ρουμανία. Όπως φαίνεται, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την εορτή ως αφορμή για να προβάλει τη θέση της κυβέρνησης από την άποψη των οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία.
"Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρία ΤΜΚ για τις επενδύσεις που έκανε, όμως περισσότερο απ΄όλα – για τις δυο χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες τώρα πια ξέρουν ότι έχουν δουλειά. Θεωρώ ότι αυτό είναι το καλύτερο, που μπορεί να γίνει για τη Ρουμανία΄΄.

Πηγή:ultima-ora.ro

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.