Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ρωσία: Μέτρα για την οικονομική ασφάλεια της χώρας..

Η Ρωσία θα διατηρήσει την οικονομική ανεξαρτησία της
Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Πηγή: TASS
Η Ρωσία θα «αποσυνδέσει» τον προϋπολογισμό της από τις τιμές του πετρελαίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντιεφ. Όπως ανέφερε, αυτό είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της οικονομικής ασφάλειας της χώρας, ιδιαίτερα ενόψει του δεύτερου κύματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.


Η παγκόσμια οικονομική κρίση κατέδειξε ότι καμία απολύτως οικονομία, όσο ισχυρή κι αν είναι, όσες προσπάθειες και αν καταβάλει, δεν θα μείνει ανεπηρέαστη σε συνθήκες διεθνών κρίσεων. Τη συγκεκριμένη δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντιεφ κατά τη διάρκεια του επενδυτικού συνεδρίου στην παραθαλάσσια πόλη του Σότσι. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι μάταιο να πιστεύει κανείς πως τα προβλήματα του γείτονα δεν θα σε επηρεάσουν».
Σήμερα όλος ο κόσμος, μαζί και η Ρωσία, αναμένουν το δεύτερο κύμα της κρίσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κρίση θα έρθει, και το μόνο άγνωστο είναι ο ακριβής χρόνος που αυτό θα συμβεί. Η πιο οδυνηρή στιγμή για τη Ρωσία το 2009, ήταν η μείωση σε παγκόσμιο επίπεδο των ρυθμών ανάπτυξης της βιομηχανικής παραγωγής και συνεπώς, η μείωση της ζήτησης και των τιμών του πετρελαίου. Γι’ αυτό, όπως δήλωσε ο Ντ.Μεντβέντιεφ, από το επόμενο έτος ο προϋπολογισμός θα «αποσυνδεθεί» από τις τιμές του μαύρου χρυσού. Ο ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση, η οποία ωστόσο έχει ληφθεί και υλοποιείται, προσθέτοντας ότι τα κέρδη που θα προέλθουν από πιθανή αύξηση των τιμών του πετρελαίου θα κατευθύνονται στα αποθεματικά κεφάλαια της χώρας.
Πηγή: rbth.ru

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.