Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πούτιν και Νίκολις, οι δυο πρόεδροι συμφωνήσαν να αναπτυχθούν οι σχέσεις των χωρών τους στο επίπεδο του στρατηγικού εταίρου.


Θετικά τα αποτελέσματα της συνάντησης του προέδρου της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολις με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, χθες, στο Σότσι. Το κύριο θέμα ήταν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις και ιδιαίτερα η υλοποίηση ρωσικών επενδυτικών προγραμμάτων στη Σερβία που αφορούν τον ενεργειακό τομέα, η αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και η παροχή οικονομικής βοήθειας για την κάλυψη του ελλείμματος στο σερβικό προϋπολογισμό.
Συμφωνήθηκε να αρχίσει η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, για το τμήμα που διασχίζει τη Σερβία, έως το τέλος του έτους.
Ο Σέρβος πρόεδρος κάλεσε το Ρώσο ομόλογό του να παραστεί στα εγκαίνια έναρξης των εργασιών. Ο Ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα εγκρίνει άμεσα δάνειο για την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού της Σερβίας και υποσχέθηκε ότι η Ρωσία θα παράσχει κάθε υποστήριξη στη Σερβία εντός του ΟΗΕ και των διεθνών οργανισμών που συμμετέχει για το Κόσοβο.  
Πηγή:ΑΜΠΕ

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.