Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Μόσχα: Η επίσκεψη του Α/ΓΕΑ συνέπεσε με το Στρατιωτικό Μουσικό Φεστιβάλ "Spasskaya Tower" - Συμμετοχή της μπάντας της Ελληνικής Π.Α. Δείτε το βίντεο.


Σειρά σημαντικών επαφών είχε στην Μόσχα ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του. Ξεχώρισε αυτή με τον ισχυρό άνδρα της Rosoboeronexport Α.Ισάακιν, με τον οποίο συζητήθηκε το θέμα της βολής επιχειρησιακής αποδοχής του αντιαεροπορικού συστήματος S-300PMU1, καθώς και θέματα υποστήριξης των SHORADS Tor-M1 που προστατεύουν τους S-300PMU1 ως τελευταία ζώνη άμυνας.
Спасская башня 2012 Spasskaya 
Tower Kremlin Military Tattoo 2012 
Στρατιωτικό Μουσικό Φεστιβάλ "Spasskaya Tower". 01/09/2012

Η μία συστοιχία των S-300 είναι έτοιμη να εκτελέσει την βολή μετά από δωρεάν επιθεώρηση και αντικατάσταση ορισμένων μερών της από την ρωσική εταιρεία, η δεύτερη παραμένει ακόμα ως είχε αφού δεν έχει υπογραφεί σύμβαση υποστήριξης. Γενικά το θέμα της βολής είναι πλέον καθαρά πολιτική απόφαση και στα χέρια του πρωθυπουργού. Τώρα τι σχέση έχει ένα καθαρά επιχειρησιακό θέμα με πολιτική απόφαση αυτό είναι ένα μυστήριο.
Ένα μυστήριο που απλά επιβεβαιώνει όλους όσους που υποστηρίζαν ότι η μη ένταξη των S-300 στην ασπίδα προστασίας της χώρας δεν είχε καμία σχέση με τις διάφορες ανοησίες που γράφονταν κατά καιρούς για "αδυναμία ένταξης των S-300 στο αντιαεροπορικό δίκτυο λόγω τεχνικής ασυμβατότητας", αλλάυπήρχε το γνωστό υπερατλαντικό "χέρι" που απαγόρευε να γίνει κάτι τέτοιο.
Στη Μόσχα ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Α.Τσαντηράκης συζήτησε και διάφορα άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Πηγή: Βίντεο: Στρατιωτικό Μουσικό Φεστιβάλ "Spasskaya Tower". 01/09/2012 εκπομπή εγγραφής του Κέντρου τηλεόραση. Χορηγείται για την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού "Ηχώ της Μόσχας" , Είδηση: defencenet.gr,

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.