Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πούτιν στο Άγιο Όρος


Με βυζαντινή ευσέβεια και σεμνότητα τίμησε την Κοίμηση της Θεοτόκου ο πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν στη μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους, την οποία επισκέφθηκε ινκόγκνιτο στην αρχή της εβδομάδος.
Η επίσκεψη του προέδρου Πούτιν έγινε με άκρα μυστικότητα και κάτω από ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα ασφαλείας αποκλειστικά για να κάνει το θρησκευτικό καθήκον του.
Να θυμίσουμε ότι στις 28 Αυγούστου τιμάται η Κοίμηση της Θεοτόκου με το παλαιό εορτολόγιο στο Άγιον Όρος, στα Ιεροσόλυμα, στη Ρωσία, στη Σερβία, καθώς και όπου ακολουθείται το Ιουλιανό ημερολόγιο.
Ο Ρώσος Πρόεδρος παρακολούθησε τις ακολουθίες, τους εσπερινούς και τις ολονυκτίες και συνομίλησε με τους μοναχούς.


Όπως μας μετέφεραν αξιόπιστες πηγές, ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέει τον ελληνικό και τον ρωσικό λαό χάρη στην Ορθοδοξία, κάτι το οποίο είχε εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.
Αυτή είναι μια παράμετρος την οποία θυμάται ο Ρώσος Πρόεδρος και πέρα από τον προσωπικό χαρακτήρα της επισήμανσης αυτής, η εκτίμηση αυτή θα μπορούσε να έχει ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις και να φέρει ακόμα πιο κοντά τις δύο χώρες.
Ωστόσο, ορισμένοι από το αποκαλούμενο «πολιτικό σύστημα» περί άλλα τυρβάζουν.

Πηγή:newsbomb.gr


Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.