Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Μόσχα: Ομιλία Πούτιν σε συνάντηση των Πρέσβεων και των Μονίμων Αντιπροσώπων της Ρωσικής Ομοσπονδίας


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε κατά την όγδοη συνάντηση των πρεσβευτών και τους μόνιμους αντιπροσώπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Μεταξύ άλλων είπε:

Η Ρωσία επιδιώκει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική που επιδιώκει να οικοδομήσει μια ανοιχτή και ειλικρινή συνεργασία με όλες τις χώρες υπέρ της ανάπτυξης με αμοιβαία εποικοδομητικές σχέσεις σε διάφορους τομείς. Εμείς δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τη θέλησή μας ή τις αξίες μας, ακολουθούμε σταθερά τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, έχουμε υποστηρίξει με συνέπεια το βασικό ρόλο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην επίλυση των παγκόσμιων και περιφερειακών προβλημάτων.
Έχει αναπτυχθεί ένα, άνευ προηγουμένου, επίπεδο συνεργασίας και σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της Ρωσίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.


Ξεχωριστά αναφέρω την κατάσταση γύρω από τη σχέση μας με την Τουρκία. Χθες, όπως γνωρίζετε, είχα μια συνομιλία με τον Πρόεδρο της χώρας αυτής. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι η Άγκυρα έχει ζητήσει συγγνώμη για το ρωσικό βομβαρδιστικό. Με αυτό κατά νου, έχουμε στο μυαλό μας στο εγγύς μέλλον να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση της διμερούς συνεργασίας.


Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και ο αφορισμός «Όποιος κατέχει τις πληροφορίες, να κατέχει και τον κόσμο". Αυτό αντανακλά την πραγματικότητα του σήμερα.
Πρέπει να αντισταθούμε σθεναρά στο μονοπώλιο πληροφοριών των δυτικών μέσων ενημέρωσης και να ενισχυθεί η υποστήριξη για όλες τις διαθέσιμες μεθόδους των ρωσικών μέσων ενημέρωσης που εργάζονται στο εξωτερικό. Και, φυσικά, δεν μπορεί 
κάθε ψέμα απλά να αφεθεί στην τύχη του για να περνάει το μήνυμα κατά της Ρωσίας και να γίνεται παραποίηση της ιστορίας. 

Πηγή: kremlin.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.