Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Λάμπρος Φουντούλης, προς ΕΕ: Στην Ελλάδα υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι. Βίντεο.

Στην συνεδρίαση της επιτροπής απασχόλησης του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, πήρε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Λάμπρος Φουντούλης, στην συζήτηση με θέμα την θέσπιση ενιαίου εγγυημένου εισοδήματος και  ζήτησε την άμεση θέσπιση εγγυημένου ελάχιστου εισοδήματος, αφού επεσήμανε πως σε κάθε περίπτωση απαιτείται άμεσος τερματισμός της πολιτικής λιτότητας.
Μιλάμε για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Κάποιος είπε ότι είναι λάθος η μετάφραση και στα ελληνικά αναφέρεται ως ελάχιστος μισθός. Η διαφορά μισθού και εισοδήματος είναι στο ότι μιλάμε για εισόδημα που θα έχει μορφή προνομιακού επιδόματος.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι από τους οποίους οι περισσότεροι δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και δεν αναφέρονται καν στους πίνακες ανεργίας. Χιλιάδες οικογένειες σιτίζονται από τα γεύματα που δίνει η εκκλησία.

Το ελάχιστο εισόδημα όμως είναι ένα κοινωνικό εργαλείο το οποίο η ευρωπαϊκή ένωση δεν λαμβάνει υπόψη με τη μορφή που έχει σήμερα. Χώρες όπως η Γερμανία συσσωρεύουν πλούτο, ενώ επιβάλλουν μνημόνια στις πιο αδύναμες χώρες, αδιαφορώντας για την επιβίωση χιλιάδων ανέργων πολιτών.

Δυστυχώς βρίσκει συμμάχους κυβερνήσεις που υποκύπτουν στις απατήσεις τους και δεν ορθώνουν το ανάστημά τους για να υποστηρίξουν τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες των χωρών τους. Η αποτυχημένη συνταγή της λιτότητας συνεχίζεται να εφαρμόζεται στην Ελλάδα και τις χώρες του νότου και το μόνο που φοβάται η ευρωπαϊκή ένωση είναι μήπως δυναμώσουν άλλες φωνές που υποστηρίζουν μια εθνική πολιτική που θα προστατεύει το συμφέρον του λαού και όχι των ισχυρών της Ευρώπης, που έχουν εξαπολύσει έναν οικονομικό πόλεμο εναντίον των αδύναμων οικονομικά κρατών.

Στήριξη λοιπόν των αδύναμων οικονομικά Ευρωπαίων, αλλά καλύτερο θα ήταν η καταπολέμηση της ανεργίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας που θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να εργάζονται και να ζούνε αξιοπρεπώς.


Δείτε το βίντεο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.