Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Στρατηγός Συναδινός: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί την απαρχή της ενδυνάμωσης των εθνών.

Χαιρετίζω την απόφαση του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος σήμερα, αποφάσισε να αντισταθεί στα σχέδια της Γερμανίας για την εκμετάλλευση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επέλεξε την αποχώρησή του από αυτή. 
Είναι, βέβαια, πολύ νωρίς να αξιολογηθεί ο αντίκτυπος αυτής της γενναίας επιλογής. Τα νερά είναι θολά και για την Αγγλία και για την Ένωση, σε πολλά επίπεδα.

Αρχικά, θα πρέπει να εξεταστεί τι σημαίνει αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν συνθήκες οι οποίες είναι σε ισχύ εδώ και αρκετά χρόνια και οι οποίες θα πρέπει να επανακαθοριστούν ως προς τη μερική ή ολική αποχή της Αγγλίας από αυτές. Πέρα από το οικονομικό σκέλος, η γεωπολιτική και γεωστρατηγική ισχύς και των δύο μερών μετατοπίζεται σημαντικά και επηρεάζει ιδιαίτερες πτυχές της παρούσας κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή της γηραιάς ηπείρου.



Λόγω αυτής της πρωτοφανούς εξέλιξης και επειδή δεν υφίσταται αντίστοιχο προηγούμενο, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συγκληθεί την Τρίτη ώστε να εξετάσει τις επιλογές της και να δρομολογήσει τα επόμενα βήματα.

Δυστυχώς, η πατρίδα μας με τις υπάρχουσες δοσίλογες, μετριοπαθείς, αναξιόπιστες και ανίκανες κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, δείχνει ότι δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί στις τρέχουσες εξελίξεις. Ούτε υπάρχει το σθένος αλλά ούτε και η πολιτική βούληση.
Ένα, όμως, θετικό στοιχείο αυτής της επιλογής των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η έκφραση της αποδοχής πατριωτικών και εθνικιστικών έναντι οικονομικών αρχών που στήριξαν την τελική τους απόφαση. 
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτελεί την απαρχή της ενδυνάμωσης των εθνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.