Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ: Ο Δανεισμός των ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή επιτροπή.



''Προτίθεται η Επιτροπή να ελέγξει την Τράπεζα της Ελλάδος ως προς τη διαχείριση κινδύνου δανεισμού, παλαιού και νέου, των Ελληνικών κομμάτων; Θα ζητήσει επίσημα στοιχεία και προσωποποίηση των υπευθύνων, δανειστών - τραπεζιτών και οικονομικών υπεύθυνων των κομμάτων, για την οικονομική ζημιά που υπέστη το Ελληνικό κράτος;''
Σε συνέχεια απάντησης του Επιτρόπου Αλμούνια (7/2/2014), για το δανεισμό Ελληνικών πολιτικών κομμάτων, ότι η Επιτροπή δεν πληροφορεί για μεμονωμένα δάνεια από τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με κρατικές ενισχύσεις, παραθέτω τα εξής:

α. Τα κομματικά δάνεια είναι μη εξυπηρετούμενα από τον Ιανουάριο του 2013.

β. Η τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, συνιστά κρατική ενίσχυση που χρηματοδοτήθηκε με χρήματα φορολογουμένων.

γ. Η ζημιά από τη μη αποπληρωμή των δανείων συνιστά απώλεια κεφαλαίου και μεταφέρεται στον Έλληνα πολίτη μέσω της φορολογίας.

δ. Η υφιστάμενη κρατική επιχορήγηση στα κόμματα (ειδικα στη ΝΔ -ΠΑΣΟΚ), δεν καλύπτει τους τόκους, πόσο μάλλον το κεφάλαιο δανεισμού.

ε. Η ατιμωρησία των κομμάτων δείχνει έλλειμμα δημοκρατίας, ενώ ο μη εξυπηρετούμενος δανεισμός κυβερνητικών κομμάτων αποτελεί κατάχρηση εξουσίας.

στ. Επιτρέπεται η δημοσοιοποίηση στοιχείων δανειολήπτη, παραθέτοντας τα αρχικά ονόματος και επωνύμου.

Προτίθεται η Επιτροπή να ελέγξει την Τράπεζα της Ελλάδος ως προς τη διαχείριση κινδύνου δανεισμού, παλαιού και νέου, των Ελληνικών κομμάτων; Θα ζητήσει επίσημα στοιχεία και προσωποποίηση των υπευθύνων, δανειστών -τραπεζιτών και οικονομικών υπεύθυνων των κομμάτων, για την οικονομική ζημιά που υπέστη το Ελληνικό κράτος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.