Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Κρεμλίνο: Δίκοπο μαχαίρι οι κυρώσεις

Σκληρά μηνύματα στέλνει η Μόσχα στην Ουάσινγκτον αναφορικά με επικείμενη επιβολή νέου γύρου κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ δεν επηρεάζει την πολιτική της Μόσχας η πίεση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Οι κυρώσεις δεν πρόκειται ποτέ να κάνει τους Ρώσους να αλλάξουν την συνεχιζόμενη εξωτερική πολιτική. Οι κυρώσεις είναι σίγουρα ένα δίκοπο μαχαίρι, και προκαλούν ορισμένη δυσφορία στη Ρωσία, αλλά πονάει και τους επιχειρηματίες και την οικονομία των χωρών αυτών που παίζουν αυτά τα παιχνίδια κυρώσεων», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.
Οι κυρώσεις δεν θα φέρουν τίποτα καλό στην παγκόσμια οικονομία, σημείωσε ο Πεσκόφ.
Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς είπε ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα απειλεί και πάλι με την ανακοίνωση της επέκτασης των παλαιών κυρώσεων και τη δυνατότητα εισαγωγής νέων κυρώσεων.
«Έχουμε παρατηρήσει ένα αξιοσημείωτο γεγονός. Μόλις εμφανιστούν σημάδια ειρηνικής διευθέτησης της σοβαρής ουκρανικής κρίσης, η Ουάσιγκτον, που είχε βάλει το χέρι της στο πραξικόπημα του περασμένου έτους στο Κίεβο αρχίζει να επιδεινώσει την κατάσταση», σημείωσε ο Αλεξάντερ Λουκασέβιτς.

«Έτσι, αυτή τη φορά, όταν το πλαίσιο για την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε στο Μινσκ στις 12 Φεβρουαρίου με τη βοήθεια του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν τίθεται σε εφαρμογή, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα και πάλι εξαπολύει απειλές, ανακοινώνοντας την επέκταση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί και υπόσχεται νέες κυρώσεις, και εναντίον της χώρας και εναντίον των αυτόνομων Λαϊκών Δημοκρατικών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

«Είναι ή όχι μια προσπάθεια να καταστραφεί η αδύναμη εμπιστοσύνη μεταξύ τους (των αυτόνομων δημοκρατιών) και των ουκρανικών αρχών, προκειμένου να υπονομεύσουν ή ακόμα και να εκτροχιάσουν την ειρηνευτική διαδικασία;», αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Θα το εκτιμούσαμε πολύ, αν οι ΗΠΑ αρχίσουν επιτέλους να σκέφτονται τις συνέπειες των αποφάσεων και ενεργειών τους. Επιπλέον, δεν υπάρχουν κυρώσεις που θα αλλάξουν την βασική θέση της Ρωσίας. Είναι καιρός να το συνειδητοποιήσει η Ουάσινγκτον»
, κατέληξε ο Αλεξάντερ Λουκασέβιτς.

Πηγή:rbth.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...