Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Μόσχα, Πούτιν: Οργή για τα «απροκάλυπτα ιστορικά ψεύδη»

Δριμύτατη επίθεση του Ρώσου Προέδρου σε όσους διαστρεβλώνουν τα γεγονότα του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου, για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων γεωπολιτικών παιχνιδιών. 
Για προσπάθειες «να χρησιμοποιηθούν ιστορικοί καιροσκοπισμοί στην εξυπηρέτηση γεωπολιτικών παιχνιδιών», μίλησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής των εορτασμών για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη νίκη στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Γι’ αυτό, όπως υπογράμμισε, η Ρωσία είναι υποχρεωμένη «συνεχώς, τεκμηριωμένα, σθεναρά και επίμονα να υπερασπίζεται την αλήθεια σχετικά με τον πόλεμο».
«Δυστυχώς δεν βλέπουμε μόνο προσπάθειες να αλλοιωθούν, να διαστρεβλωθούν τα γεγονότα εκείνου του πολέμου, αλλά και ένα κυνικό και απροκάλυπτο ψεύδος, ένα θρασύ αμαύρωμα μια ολόκληρης γενιάς ανθρώπων οι οποίοι πρόσφεραν ουσιαστικά τα πάντα γι’ αυτή τη νίκη, για την υπεράσπιση της ειρήνης στη γη. Μερικές φορές ηχεί απλά σαν καθαρή ανοησία, είναι εκπληκτικό το πώς κάποιοι φτάνουν να λένε τέτοια πράγματα».

Ο Πούτιν θεωρεί ότι σκοπός αυτών των καιροσκοπισμών είναι να υποσκάψουν την ισχύ και το ηθικό κύρος της χώρας, να της στερήσουν το στάτους της χώρας-νικητή. Όπως είπε ο ρώσος πρόεδρος, «σε μεγάλο βαθμό σήμερα, δυστυχώς, εξακολουθούν να δοκιμάζουν τη Ρωσία και την κοινωνία μας, όσον αφορά την ωριμότητα και ενότητα, την αντοχή των ιστορικών μας παραδόσεων και της σύνδεσης μεταξύ των γενεών».

Πηγή: Tass, rbth.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.