Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Ο Λάμπρος Φουντούλης στηρίζει τα παιδιά με σύνδρομο Down.

Ο Ευρωβουλευτής Λάμπρος Φουντούλης της Χρυσής Αυγής συμμετείχε στην εκδήλωση που έγινε στο Στρασβούργο στις 10 Μαρτίου 2015 για τα άτομα με σύνδρομο Down από το ίδρυμα Jerome Lejeune.
Η αποστολή του Ιδρύματος Jerome Lejeune είναι να παρέχει την έρευνα, την περίθαλψη, και συνηγορία για τα άτομα με γενετική νοητική υστέρηση. Αυτό επιτυγχάνεται με τη διεξαγωγή, την προώθηση και τη χρηματοδότηση προσανατολισμένων θεραπευτικών ερευνών, με την υποστήριξη της ανάπτυξης των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και χρησιμεύοντας ως συμπαραστάτης με πνεύμα σεβασμού της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπινων προσώπων. Δημιουργήθηκε το 1996 στο Παρίσι και το 2011 στις Ηνωμένες Πολιτείες,
Ενώ πολλοί άνθρωποι θυμούνται τον Jerome Lejeune για την ανακάλυψη του για την αιτία του συνδρόμου Down ή τρισωμία 21, λίγοι γνωρίζουν ότι ο ίδιος προσδιόρισε επίσης τρισωμίες στα χρωμοσώματα 8 και 9, την οποία περιέγραψε το σύνδρομο 18q, και ανακάλυψε ότι cri du Chat (κραυγή της γάτας ) Το σύνδρομο προκαλείται από ένα χαμένο τμήμα του χρωμοσώματος 5. Δίκαια ονομάζεται "πατέρας της σύγχρονης Γενετικής». Το Jerome Lejeune είναι ένα διεθνές ίδρυμα με γραφεία στη Γαλλία και τις ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός χρηματοδότης στον κόσμο της έρευνας για την γενετική διανοητική αναπηρία.


Στα πλαίσια της εκδήλωσης δεν δίστασε να φωτογραφηθεί με χρωματιστές κάλτσες συμβολίζοντας την αποδοχή της διαφορετικότητας των ατόμων με νοητική υστέρηση.

 Φυσικά όπως πάντα οι ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων Έλληνες και ξένοι έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...