Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ελ. Συναδινός: Ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για τις πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια.

Ερώτηση στο ευρωπαϊκό συμβούλιο έκανε ο Ευρωβουλευτής, στρατηγός ε.α. Ελευθέριος Συναδινός, σχετικά με την έλλειψη δημοκρατίας στη χώρα των Σκοπίων.
Η ερώτηση.
''Σύμφωνα με αποκαλύψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ, οι μυστικές υπηρεσίες της πΓΔΜ, με εντολή του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, παρακολουθούσαν τις συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών Στάβρεσκι και Εσωτερικών Γιανκουλόφσκα.
Στις συνομιλίες αυτές οι δύο υπουργοί, επικρίνουν τον Γκρουέφσκι, επειδή σπαταλά χρήματα στο πρόγραμμα «εξαρχαϊσμού» της χώρας (κατασκευή νεοκλασικών κτιρίων και τοποθέτηση τεράστιων αγαλμάτων στο κέντρο των Σκοπίων), όταν τα έσοδα του Π/Υ μειώνονται διαρκώς και τα κρατικά ταμεία είναι άδεια.
Χαρακτηρίζουν δε τον Γκρουέφσκι ως άνθρωπο που έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.
Ο κ. Ζάεβ αποκάλυψε ότι σύντομα θα δημοσιοποιήσει συνομιλίες του Γκρουέφσκι για το θέμα του ονόματος, οι οποίες τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα, όπως και αποδείξεις για τη νοθεία προηγούμενων εκλογών.

Πρόσφατα ο Επίτροπος κ. Χαν εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την πολιτική κατάσταση στην πΓΔΜ, άποψη που συμμερίζεται και ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, κ. Αλί Αχμέτι.


Κατόπιν των παραπάνω που αποδεικνύουν την έλλειψη δημοκρατίας και κράτους δικαίου στην πΓΔΜ, προτίθεται το Συμβούλιο να συναινέσει σε χορήγηση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων; Θα καταστήσει σαφές με κείμενό της στη Επιτροπή και Κοινοβούλιο, ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δε συνδέονται μόνο με την ονοματολογία αλλά πρωτίστως με την έλλειψη δημοκρατίας στη πΓΔΜ;''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.