Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Το 80% των Αμερικανών υπέρ Πούτιν.

Μετά το άρθρο του Βλαντίμιρ Πούτιν στην εφημερίδα The New York Times το 80% των αμερικανών βελτίωσε τις σχέσεις του προς τη Ρωσία.
Οι κάτοικοι των ΗΠΑ υποστήριξαν το Ρώσο πρόεδρο για την ειρηνική διευθέτηση της συριακής σύγκρουσης. Αυτό συνάγεται από τα σχόλια των χρηστών του διαδικτύου που έγινε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Το άρθρο του Βλαντιμίρ Πούτιν που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The New York Times, προκάλεσε έντονες συζητήσεις στις ΗΠΑ. Κρίνοντας από τα σχόλια στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου, - περίπου 80%, - υποστηρίζει τη θέση της Ρωσίας αναφορικά με τη συμμετοχή των ΗΠΑ στη συριακή σύγκρουση.
Επιπλέον, πολλοί αμερικανοί άλλαξαν στάση απέναντι στη Ρωσία προς το καλύτερο.
Στο άρθρο, το οποίο δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, ο ηγέτης του ρωσικού κράτους απευθύνθηκε απευθείας στον αμερικανικό λαό και του εξήγησε ότι κανείς δεν αμφιβάλει για τη χρήση δηλητηριώδους αερίου στη Συρία.



Ωστόσο υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να υποθέτουμε ότι δεν το χρησιμοποίησαν τα κυβερνητικά στρατεύματα, αλλά οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Οι αντάρτες έκαναν αυτό το βήμα για να προκαλέσουν μια επέμβαση στη χώρα. Το χτύπημα της Ουάσιγκτον θα προκαλέσει ένα τεράστιο αριθμό αθώων θυμάτων. Και μόνο η άρνηση από τη στρατιωτική επιχείρηση μπορεί να σώσει τις ζωές των σύριων και να ενισχύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη στις διεθνείς σχέσεις, αναφέρεται στο άρθρο. Η δήλωση του Βλαντίμιρ Πούτιν που προκάλεσε έντονη κοινωνική αντίδραση στις ΗΠΑ, ήταν εκείνη όπου έλεγε ότι όλοι οι λαοί είναι ίσοι και ότι στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχει θέση για απαιτήσεις εξαιρετισμού. Οι αμερικανοί χρήστες του διαδικτύου συμφώνησαν με αυτό. Να ένα από τα σχόλια: «Ο Πούτιν έχει δίκιο – δεν είμαστε κάτι το «εξαιρετικό». Είναι απλά η προπαγάνδα του Ομπάμα, η οποία μας χωρίζει από τους λαούς του υπόλοιπου κόσμου. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι έχουμε σχέσεις με όλους και είμαστε ενιαίοι».

Το άρθρο δεν άρεσε στο γερουσιαστή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος από την πολιτεία της Αριζόνα Τζον Μακέιν. Αποκάλεσε το άρθρο του Ρώσου προέδρου «προσβλητικό για το πνευματικό επίπεδο των αμερικανών». Οι ίδιοι οι αμερικανοί δεν το πιστεύουν αυτό λέει ο διευθυντής του ιστότοπου «Τέρα Αμέρικα» Μπορίς Μεζούγιεφ:

Πολλές καλοπροαίρετες κριτικές και μάλιστα αναπάντεχες. Ο Ντόναλτ Τραμπ, για παράδειγμα, εξέφρασε την συμπάθεια του γι’ αυτό το άρθρο. Η Ρωσία έχει δικαίωμα να μιλάει έτσι, γιατί αυτή έκανε κάτι πρακτικό για την αποτροπή της πολεμικής σύγκρουσης και έβγαλε την αμερικανική πολιτική από το αδιέξοδο.

Αφού η Ρωσία πρότεινε το σχέδιο για την παράδοση των συριακών χημικών όπλων υπό διεθνή έλεγχο, εμφανίστηκαν πραγματικές ευκαιρίες για να αποφύγουν οι ΗΠΑ τον βομβαρδισμό της Δαμασκού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αμερικανικές αρχές θα αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία.

 Σε βασικές γραμμές τα σχόλια επαναλαμβάνονται. 
Ιδού ορισμένα εξ αυτών που μπορεί κανείς να διαβάσει στο Facebook.

«Έχει αξία να καταλάβεις ότι ο Πούτιν κάνει περισσότερα για την υπεράσπιση της Αμερικής, απ’ ότι η κυβέρνησή μας. Σας βγάζω το καπέλο μου, Πούτιν».

«Να που ο Πούτιν έθεσε τέλος στον πόλεμο του Ομπάμα. Ο Πούτιν, ο οποίος είναι πρώην στέλεχος της Γα.Γκε.Μπε. σταμάτησε τον βραβευθέντα με το Νόμπελ ειρήνης από το να ξεκινήσει ένα πόλεμο, στον οποίο θα σκοτώνονταν χιλιάδες».

«Όσο πιο πολύ διαβάζω κι ακούω για τον Πούτιν, τόσο περισσότερο εντυπωσιάζομαι».

«Ξέρετε ποιον όντως πιστεύω; Το παλικάρι με τις αγνές προθέσεις και την ακριβή κατανόηση της ηθικής. Εκείνον που πραγματικά ανησυχεί για την ευημερεία των ΗΠΑ – τον Βλαντίμιρ Πούτιν!»
Πηγή:ruvr.ru Φωτογραφία: RIA-Novosti

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.