Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Συμφωνία Ρωσίας - ΗΠΑ για τα χημικά της Συρίας.

ΓΕΝΕΥΗ - Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία που απαιτεί το οπλοστάσιο των χημικών όπλων της Συρίας πρέπει να αφαιρεθούν ή να καταστραφούν από τα μέσα του 2014.
Η κοινή ανακοίνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την τρίτη ημέρα των εντατικών συνομιλιών, χαλάρωσε την αντιπαράθεση των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Συρία.
Σύμφωνα με το «πλαίσιο» της συμφωνίας, οι διεθνείς επιθεωρητές πρέπει να είναι στο έδαφος της Συρίας από τον Νοέμβριο. Επιπλέον, η Συρία πρέπει να υποβάλλει μια «ολοκληρωμένη λίστα" των αποθεμάτων χημικών όπλων της μέσα σε μια εβδομάδα.
Εάν ο Πρόεδρος Bashar al-Assad της Συρίας παραλείψει να συμμορφωθεί με τη συμφωνία, το θέμα θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η συμφωνία, η οποία περιγράφει τις διαδικασίες για την «ταχεία καταστροφή των χημικών όπλων και αυστηρό έλεγχο», λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα τις επόμενες ημερες με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, που επιβλέπει τη συμμόρφωση με τα χημικά όπλα συμφωνία.
Με τίτλο «Πλαίσιο για την Εξάλειψη των Χημικών Όπλων της Συρίας ", η συμφωνία είναι τέσσερις σελίδες, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών παραρτημάτων της, αναφέρει ότι πρέπει να υπάρξει "πλήρης εξάλειψη όλων των χημικών όπλων, υλικών και εξοπλισμού κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014."

Πηγή:The New York Times

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.