Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Σκάνδαλο με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όπως αποδείχτηκε, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κατασκοπεύουν γενικά όλους τους Αμερικανούς και όχι μόνο τους συγκεκριμένους υπόπτους. 
Οι νέες αποκαλύψεις δεν απειλούν τον Ομπάμα με μομφή, όμως το σκάνδαλο αυτό μπορεί να χαλάσει το κύρος του.
Η κατάσταση είναι πραγματικά παράξενη για μια χώρα, η οποία υπερηφανεύεται για την αυστηρότητά της στο θέμα των δικαιωμάτων και ελευθεριών του ατόμου. Όπως και να έχουν τα πράγματα, το σκάνδαλο υποθετικά μπορεί να απειλεί τον Ομπάμα με πρόωρη παραίτηση. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες βρίσκουν αναλογία με το Γουόττεργκεϊτ, λόγω του οποίου ο Ρίτσαρντ Νίξον εν όψη της απειλής της αναπόφευκτης μομφής εγκατέλειψε το προεδρικό του αξίωμα εξαιτίας της αναπόδεικτης μέχρι τέλους συμμετοχής του στην υποκλοπή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των πολιτικών του αντιπάλων.

Από την άλλη ο καθηγητής της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συλλόγου Διεθνούς Δικαίου Ολέγκ Χλεστόφ πιστεύει ότι μεταξύ αυτών των δυο σκανδάλων υπάρχει μεγάλη διαφορά:
- Στην περίπτωση του πρώτου σκανδάλου διεξαγόταν πάλη για τις εκλογές. Η προεκλογική εκστρατεία διεξάγεται στο πλαίσιο του νόμου. Και, βέβαια, ο καθένας προσπαθεί να χρησιμοποιήσει κάποια τακτική λαβή. Αυτό ακριβώς είναι η τέχνη της πάλης. Ενώ η υποκλοπή στην έδρα του αντιπάλου ήταν παραβίαση των νόμων. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Το ζήτημα της αντιστοιχίας με τη νομοθεσία των ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικό για την αντίληψη της κατεύθυνσης, προς την οποία θα εξελιχθεί το σκάνδαλο. Στο θέμα αναφέρεται ο διδάκτορας των νομικών επιστημών, καθηγητής του Τμήματος διεθνούς δικαίου του Κρατικού Πανεπιστημίου ΜΓΚΙΜΟ Ντμίτρι Λάμπιν:
- Όλα θα εξαρτηθούν από το αν αυτό ήταν ή όχι λάθος, δηλαδή η παραβίαση της προβλεπόμενης από το νόμο τάξης. Η κοινωνία ενδιαφέρεται να μη συμβαίνουν τέτοια πράγματα, όπως αυτό που συνέβηκε στη Βοστόνη.
Οι Αμερικανοί απαιτούν από τις Αρχές να τους διασφαλίσουν την ασφάλειά τους. Αυτό, ίσως, είναι υπεράνω όλων. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού χρειάζονται ειδικά μέσα. Έτσι κι΄αλλιώς υπάρχει σύστημα, που εγγυάται, από τη μια, το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων της ασφάλειας. Από την άλλη, είναι η διασφάλιση των βασικών αρχών προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών του ατόμου. Πρόκειται για, φυσικά, για δύσκολο καθήκον.
Με άλλα λόγια, για την προσωπική ασφάλεια ο άνθρωπος πρέπει να πληρώνει, ακόμα και αν νομίζει ότι αυτή είναι ανεκτίμητη, γι΄αυτό δεν κοστίζει τίποτα. Μάλιστα η τιμή του πιο ακριβού, που έχουμε – της ζωής μας, - εκφράζεται όχι σε δολάρια ή σε ρούβλια, αλλά σε συμβιβασμό μεταξύ της προσωπικής ελευθερίας και των κρατικών συμφερόντων.
Πηγή: ruvr.ru

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.