Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ρωσία: Υποστηρίζουν τον Σνόουντεν.

© Скриншот: Univision.com
Ο ΄Εντουαρντ Σνόουντεν πήρε το έγγραφο διαμετακόμισης για ταξίδι στον Ισημερινό.Το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι Univision, που δημοσίευσε αυτές τις πληροφορίες, ανάρτησε την Πέμπτη στην ιστοσελίδα του το αντίγραφο του «προσωρινού διαβατηρίου» του. Το έγγραφο αυτό έχει δήθεν εκδοθεί στον πρώην υπάλληλο της CIA από το προξενείο του Ισημερινού στο Λονδίνο στις 22 Ιουνίου.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα το Υπουργείου Εξωτερικών του Ισημερινού δήλωσε επίσημα ότι δεν χορήγησε κανένα έγγραφο στο Σνόουντεν, αλλά μελετά τη δυνατότητα χορήγησης πολιτικού ασύλου σ΄αυτόν.

Ο 29χρονος ΄Εντουαρντ Σνόουντεν, που έχει ξεσκεπάσει τη δράση των αμερικανικάν μυστικών υπηρεσιών βρίσκεται για τέταρτη ήδη μέρα στη ζώνη διέλευσης του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον Πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος ταυτόχρονα επισήμανε ότι ο Σνόουντεν ήρθε στη Μόσχα ως επιβάτης διαμετακόμισης και δεν διέσχισε τα σύνορα της Ρωσίας.

Παρόλα αυτά, όταν έγινε γνωστό ότι ο Σνόουντεν ήρθε αεροπορικώς από το Χονγκ Κονγκ στη Μόσχα, οι Αρχές των ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Ρωσία με απαιτήσεις για την έκδοση του φυγά. Στις ΗΠΑ κατηγορούν τον για προδοσία και ο Σνόουντεν μπορεί να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ή σε θάνατο ακόμα. «Ο ΄Εντουαρντ Σνόουντεν με τις ενέργειές του, υπεράσπιζε πρώτ’ απ’ όλα τα δικαιώματα του αθρώπου», - είπε ο Αλεξάντρ Μπροντ, μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

- Ο Σνόουντεν διέπρεψε ως ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εξέφρασε πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Είπε για το δικαίωμα στην προσωπική ασφάλεια, τη διαφύλαξη των εμπιστευτικών πληροφοριών και την προστασία από την ολοκηρωτική παρακολούθηση και τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών. Τώρα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση: οι ΗΠΑ του κήρυξαν τον πόλεμο, τον διώκουν και απειλείται να καταδικαστεί σε ισόβια. Οι ΗΠΑ κάνουν σκληρές δηλώσεις και καλούν τις άλλες χώρες να μην του χορηγήσουν άσυλο. Για αυτό τον λόγο θεωρώ, ότι προς το συμφέρον της ασφάλειας αυτού του ανθρώπου και προς το συμφέρον της επίλυσης του προβλήματος που εξέφρασε, χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν οι διεθνείς νομικοί μηχανισμοί προστασίας των πολιτών από την παρέμβαση του κράτους και των ειδικών υπηρεσιών του στη ζωή τους. Θεωρώ ότι η Ρωσία θα πρέπει να προστατεύσει την ασφάλεια του Σνόουντεν.
Πηγή: ruvr.ru

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.