Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσία: Στροφή στην Ανατολή

Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Κίνας, της Ρωσίας και της Ινδίας, πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο χθες, 2 Φεβρουαρίου. 
Οι συνομιλίες κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα επίκαιρων θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, καθώς και τις προοπτικές για τη βελτίωση της μορφής του RIC.
Μετά τις επιβληθείσες κυρώσεις από τη Δύση, η Ρωσία επεκτείνει τη συνεργασία με τις χώρες της Ανατολής.
Ένα νέο επίπεδο των στρατηγικών εταιρικών σχέσεων της Ρωσίας, εκτός από την Κίνα που ήδη έχουν στρατηγική συνεργασία σε πολλούς τομείς, είναι πολλά υποσχόμενη η συνεργασία με τη Νότια Κορέα, την Ινδία, το Βιετνάμ και ορισμένες άλλες χώρες.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi δήλωσε, χθες, ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να αναπτύξει οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία και την Ινδία καθώς και να κατασκευάσει ένα νέο δρόμο του μεταξιού.
"Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους τους σχετικούς εταίρους και διεθνείς οργανισμούς, ειδικά, στο μεγαλύτερο μέρος με τους γείτονές μας, την Ρωσία και την Ινδία, όπου με συνδυασμένες προσπάθειες, υποστηρίζουν από κοινού και για αμοιβαίο όφελος την δημιουργία του Μεγάλου δρόμου του Μεταξιού στον 21 αιώνα.

Οι υπουργοί εξωτερικών των τριών μεγάλων χωρών, συμφώνησαν να συναντηθούν στη Ρωσία, στο τέλος του 2015.

Πηγή: Ria Novosti  Foto: REUTERS/Wu Hong/pool 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.