Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Λιμενικό: Δελτίο μεταναστών.


Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στη Χίο και την Κω – Σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητή στην Πάτρα

ΧΙΟΣ
Σαράντα εννέα (49) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην παραλία “ΚΑΡΦΑΣ” Χίου, από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή, για ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό μεταναστών στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή. Άμεσα στο σημείο μετέβη πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, όπου σε συνεργασία με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης της περιοχής, εντόπισαν συνολικά σαράντα εννέα (49) μετανάστες.
Οι ανωτέρω, συνελήφθησαν καθώς στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», για διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χίου.


ΚΩ
Είκοσι ένα (21) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην παραθαλάσσια περιοχή “ΣΚΑΝΔΑΡΙ”, ν.Κω, από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω για αποβίβαση, στην ανωτέρω περιοχή, ικανού αριθμού μεταναστών από μηχανοκίνητη πνευστή λέμβο. Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, όπου εντόπισαν είκοσι ένα (21) παράνομους μετανάστες (20 άνδρες και 1 γυναίκα) και την πνευστή λέμβο μεταφοράς τους κατεστραμμένη.
Οι ανωτέρω, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων συνελήφθησαν, ενώ ο εξωλέμβιος κινητήρας της λέμβου κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω.

ΠΑΤΡΑ
Ένας 45χρονος διακινητής και οκτώ (08) παράνομοι μετανάστες, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη ελέγχου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου σε Φ/Γ όχημα (τράκτορας/επικαθήμενο) που επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος οδηγός του, μετέφερε κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, εντός του χώρου του φορτίου, οκτώ (08) μετανάστεςστερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.