Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Με μία ψήφο καθίζουν στο "σκαμνί" χωρίς στοιχεία το 6,25% του ελληνικού λαού


Με βούλευμα το Συμβούλιο των Εφετών στέλνει σε δίκη 72 κατηγορούμενους βουλευτές και μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου όπως και τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκο, τουτέστιν το 6,25% του ελληνικού λαού θα καθίσει στο εδώλιο.
Μεταξύ των κατηγορουμένων που θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, νυν και πρώην βουλευτές αλλά και στελέχη και μέλη του κόμματος.
Οι εφέτες, με μειοψηφία 2 προς 1 με το υπ'αριθμόν 215/2015 βούλευμά τους αποφάσισαν την παραπομπή των 72 από τους συνολικά 85 κατηγορούμενους

Στην απόφαση μειοψήφησε ο εισηγητής της υπόθεσης Νίκος Σαλάτας, ο οποίος είχε την άποψη ότι θα πρέπει να εκπέσει η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης υποστηρίζοντας ότι για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία, σύμφωνα με τη σύμβαση του Παλέρμο, θα έπρεπε να έχει εντοπιστεί οικονομικό όφελος.

Αντιθέτως, εκτιμά ότι θα έπρεπε να απαγγελθεί στους κατηγορούμενους η κατηγορία της σύστασης και συμμορίας σε βαθμό κακουργήματος που επισύρει ποινή κάθειρξης ως 12 χρόνια, καθώς η διεύθυνση (που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από 10 ως 20 χρόνια) και η ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δεν στοιχειοθετήθηκαν.



Συγκεκριμένα στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι απαλλάσσονται από το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση οι: Αθ. Καρατζά, Χρ. Κυριτσόπουλο, Ανθή Μικελάτου, Μαργαρίτα Μικελάτου, Κ. Μπαξεβανάκη, Σ. Σπυρίδη, Θ. Στέφα, Δ. Φραγκάκη, Ιω. Φραγκούλη, Αλ. Χατζηπαυλίδη, Δ. Μπίνου, Γ. Μπολάνη και Δ. Χρυσαφίτη.

Πηγή: Defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.