Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Απεβίωσε ο Ίων Βορρές.

Την Πέμπτη, σε ηλικία 91 ετών, απεβίωσε ο  Ελληνοκαναδός Ίων Βορρές. 
Ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα, Ρόμπερτ Πεκ, χαιρέτισε την κληρονομιά του εκλιπόντος, ο οποίος το 2009 ανακηρύχθηκε μέλος του Τάγματος του Καναδά ενώ το 2014 τιμήθηκε με τη διάκριση του Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής.
Επρόκειτο για ξεχωριστή προσωπικότητα, με όραμα, πρωτοπόρος στις εικαστικές τέχνες και ιδρυτής του Μουσείου Βορρέ. 

«Ο Ίων Βορρές ήταν η καρδιά και η ψυχή του Ιδρύματος, στο οποίο αναφερόταν ως ‘Το Σπίτι του Καναδά’. Οι πολυάριθμοι φίλοι του στην Ελλάδα, τον Καναδά και άλλα μέρη του κόσμου θα πενθήσουν για τον θάνατο του. 
Η Πρεσβεία του Καναδά εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στο γιο του και τα εγγόνια του». 

Το Μουσείο Βορρέ είναι ένα πολιτιστικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής τέχνης και του πολιτισμού, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από την διοργάνωση εκθέσεων σε εσωτερικό και εξωτερικό μέχρι και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. 
Αποτελείται από ένα σύμπλεγμα κτιρίων, αυλών και κήπων συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων, ενώ οι συλλογές του αριθμούν πάνω από 6.000 εκθέματα και καλύπτουν 4.000 χρόνια ελληνικής ιστορίας.

Σχεδιάζεται για το άμεσο μέλλον η διοργάνωση τιμητικής εκδήλωσης στην μνήμη του κ Βορρέ για την διατήρηση της πολυετούς συνεισφοράς του στην πολιτιστική ζωή της Ελλάδας και την διασφάλιση ότι το κληροδότημά του θα αντέξει στο χρόνο.

Πηγή:huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.