Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Μαζική πλεύση Ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Ανατολική Μεσόγειο.

Μαζική πλεύση ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο καταγράφεται τις τελευταίες ώρες καθώς πέντε μεγάλα πολεμικά πλοία του Στόλου της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας σπεύδουν σε συνάντηση ανοικτά της Κύπρου. Την εντυπωσιακή αυτή δύναμη πρόκειται να ενισχύσει εντός των επόμενων ημερών και η ομάδα μάχης του πυρηνοκίνητου καταδρομικού "Moskva" το οποίο μαζί με την ομάδα που το συνοδεύει (τέσσερα πλοία) πέρασαν το Σουέζ και ήδη κατευθύνονται προς συνάντηση με την ομάδα που διέσχισε τον Βόσπορο.
Πιο συγκεκριμένα τα σκάφη του ρωσικού Στόλου είναι το αποβατικό “Alexander Shabalin”,η ανθυποβρυχιακή κορβέτα “Ladny”, το αποβατικό “Yamal”, το αποβατικό “ Aleksandr Otrakovski” και το επίσης αποβατικό σκάφος “ Saratov” τα οποία βρίσκονται ήδη στη Μεσόγειο, έχοντας περάσει τα στενά του Βοσπόρου στις 7 και 5 Φεβρουαρίου.
Η συνδυασμένη αυτή ομάδα μάχης των ρωσικών σκαφών θα αποτελείται συνολικά από 9 σκάφη επικεφαλής των οποίων θα είναι το καταδρομικό "Moskva". Είναι άγνωστο πόσο ακριβώς χρόνο θα παραμείνει στη Μεσόγειο η ρωσική αρμάδα αλλά η κίνηση αυτή δεν είναι τυχαία με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.
Έρχεται σε πλήρη συνάρτηση τόσο με την συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κύπρο αναφορικά με τη δημιουργία ναυτικής βάσης εκεί όσο βέβαια και με το γενικότερο κλίμα επαναπροσέγγισης της Ρωσίας με την Ελλάδα και τις πιέσεις που ασκούνται στην χώρα για το οικονομικό της πρόγραμμα.

Άλλωστε, μόλις χθες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε με το Ρώσο ομόλογό του Sergei Lavrov όπου και του έδωσε τη διαβεβαίωση ότι "Θα τηρηθούν όλες οι συμφωνίες της κυβέρνησης Καραμανλή", αναφερόμενος στις αμυντικές και ενεργειακές συμφωνίες.

Η απάντηση τoυ Σ. Λαβρόφ ήταν άμεση "Εμείς τηρήσαμε το λόγο μας, χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει παλι τις συμφωνίες".
"Ετοιμάζουμε νέες συμφωνίες στον τομέα αυτό" πρόσθεσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Πηγή: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.