Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο αγόρασε 24 νέα Reaper drone.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει συνάψει με την αμερικανική εταιρεία General Atomics Aeronautical Systems συμβόλαιο για την προμήθεια 24 νέων UAVs MQ-9 Reaper Block 5. 
Σύμφωνα με την αμυντική αεροδιαστημική, η συμφωνία ανήλθε σε 279.100.000 δολάρια. Βάσει της συμφωνίας, θα πρέπει να έχουν παραδοθεί το αργότερο τον Οκτώβριο το 2017.

Σύμφωνα με τον στρατό των ΗΠΑ, η αγορά των νέων ''αναγνωριστικών'' θα ξοδέψει τις οικονομίες των χρήσεων 2013-2014. Τα νέα Reaper θα ενταχθούν στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ Πολεμικής Αεροπορίας, "Ράιτ-Πάτερσον» στο Οχάιο. Αγορά τέτοιων αεροσκαφών τύπου MQ-9 διεξάγεται από το Πεντάγωνο σχεδόν κάθε χρόνο και χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση - επίθεση σε στόχους εδάφους.

Το μέγιστο βάρος, στην απογείωση, η έκδοση του Block 5 Reaper είναι 5,3 τόνοι έναντι 4,76 τόνους στο Block 1. Έχει αναβαθμισμένη μονάδα βάσης, διπλό σταθμό για να επικοινωνούν με πολλαπλούς στόχους αέρα ή το έδαφος, καθώς και μια πρόσθετη δέσμη για να αυξηθεί η συνολική μάζα των χρήσιμων φορτίων. Το MQ-9 μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 400 χιλιόμετρα ανά ώρα για να πετάξει σε απόσταση έξι χιλιάδων χιλιομέτρων.

Πηγή: lenta.ru Φωτογραφία: US Air Force

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.