Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Στρασβούργο, Λάμπρος Φουντούλης: Πρέπει να δημιουργηθεί δημόσιος φορέας πυρασφάλειας.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στην συζήτηση σχετικά με την πυρασφάλεια κτηρίων στην Ευρώπη, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής κ. Λάμπρος Φουντούλης.
Στην παρέμβαση του τόνισε την ανάγκη επιπλέον δοκιμών των υλικών που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές, ενώ βασική του πρόταση ήταν η δημιουργία φορέα πυρασφάλειας ο οποίος και θα ελέγχει κάθε νέα οικοδόμηση κτηρίου ενώ θα φέρει και την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος.

Δείτε το βίντεο.                                                    

Η ομιλία: 
"Τα πρόσφατα περιστατικά, στα οποία και θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, κατέδειξαν την ανάγκη να επανεξεταστεί όλο το νομικό πλαίσιο σχετικά με την πυρασφάλεια από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. 

Αρχικά, θα πρέπει να πιέσουμε προς την κατεύθυνση χρήσης νέων υλικών, που θα μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο τόσο προκλήσεως πυρκαγιάς, όσο και την διάδοση της σε περίπτωση συμβάντος. 
Επιβάλλεται να καθοριστεί μια νέα μεθοδολογία δοκιμών, που θα αναπαριστά ρεαλιστικά την συμπεριφορά των υλικών στην πράξη και δεν θα είναι απλώς μια, αποστειρωμένη και υπό ιδανικές συνθήκες, δοκιμή εργαστηρίου. 
Θα πρέπει, επίσης, να λάβουμε υπ’ όψιν μας πως το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων σε πυρκαγιές οφείλεται στην εισπνοή καπνού, σε ποσοστό μάλιστα 60%. Όσον αφορά τον μεγάλο αυτό κίνδυνο, πιστεύω πως δεν έχουμε κάνει ουσιαστικά τίποτα και είναι επιτακτική ανάγκη να επιβάλλουμε την χρήση υλικών που θα τον μειώσουν σε μεγάλο βαθμό. 
Το ίδιο δε ισχύει και για τον κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς μέσω της δημιουργίας φλεγομένων σωματιδίων, όπου και εκεί το σημερινό ρυθμιστικό πλαίσιο υστερεί. 
Τέλος, προτείνω την άμεση δημιουργία κρατικού φορέα πυρασφάλειας σε όποιες χώρες δεν υπάρχει ήδη, ο οποίος και θα ελέγχει την ποιότητα των χρησιμοποιουμένων υλικών στις ανεγέρσεις κτηρίων, ενώ θα φέρει και την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος."
Λάμπρος Φουντούλης. 
Ευρωβουλευτής
Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.