Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Στρασβούργο, Ευρωκοινοβούλιο, Λάμπρος Φουντούλης: Σοβαρός κίνδυνος για το περιβάλλον οι αεροπορικές μεταφορές. Βίντεο.


Ο ευρωβουλευτής κ. Λάμπρος Φουντούλης, έλαβε τον λόγο κατά την διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στην συζήτηση σχετικά με το σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ και την συνέχιση των ισχυόντων περιορισμών του πεδίου εφαρμογής για τις αεροπορικές δραστηριότητες.
Στην παρέμβαση του αυτή, τόνισε τις καταστροφικές επιπτώσεις των αεροπορικών μεταφορών στο περιβάλλον και ζήτησε την στήριξη των προσπαθειών ανάπτυξης τεχνολογιών που θα επιτρέψουν την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. 
     Δείτε το βίντεο.                                                   
 Η παρέμβαση: 
"Το γεγονός πως διεξάγεται αυτήν την στιγμή συζήτηση για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις αεροπορικές μεταφορές είναι από μόνο του εξαιρετικά θετικό. 
Με την αλματώδη αύξηση των αεροπορικών μεταφορών τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργηθεί ένας επιπλέον σοβαρός κίνδυνος για το περιβάλλον και δυστυχώς δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.
 Όλες οι εκτιμήσεις προβλέπουν πως στο άμεσο μέλλον ο αριθμός των πτήσεων θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο ενώ η τεχνολογία δεν μας προσφέρει προς το παρόν κάποια βιώσιμη εναλλακτική. 

Σχετικά με το σύστημα εμπορίας εκπομπών, έχω επαναλάβει πολλές φορές πως δεν αποτελεί πραγματική λύση. Στην πραγματικότητα, απλά μεταφέρει το πρόβλημα και αναβάλλει την αντιμετώπιση του. Επιπλέον, με τον ρυθμό ανάπτυξης που έχουν οι περισσότερες από τις τρίτες χώρες, σύντομα το συγκεκριμένο σύστημα θα καταστεί άνευ ουσίας. 
Στην πράξη, καταλήγει ένα καθαρά εισπρακτικό μέσο, χωρίς ιδιαίτερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. 
Μόνο μια τεχνολογική επανάσταση θα λύσει το πρόβλημα, έτσι θέλω να πιστεύω πως τα ποσά που θα προκύψουν από τους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων θα δοθούν στην έρευνα και την ανάπτυξη τεχνολογιών. Μέχρι τότε όμως, καλό θα ήταν να περιορίσουμε όλοι μας τις αεροπορικές μεταφορές στο ελάχιστο δυνατό, επιλέγοντας τρόπους μεταφοράς φιλικότερους προς το περιβάλλον."

Λάμπρος Φουντούλης
Ευρωβουλευτής
Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.