Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην 82η ΔΕΘ.

Click to enlarge image 1.jpg
Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν, για δεύτερο συνεχόμενο έτος, με εκθεσιακό χώρο (περίπτερο) στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην 82η ΔΕΘ εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρεφούς δράσεώς τους και της διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους πολίτες. Αποσκοπεί δε στην ανάδειξη του πολυσχιδούς έργου τους, τόσο στο επίπεδο της επιχειρησιακής τους αποστολής, όσο και στο επίπεδο της κοινωνικής τους προσφοράς, με προβολή της ιστορίας, των δυνατοτήτων και των προοπτικών τους.
Το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελείτο από εκθέματα των τριών Κλάδων, καθώς και του Πολεμικού Μουσείου/Παράρτημα Θεσσαλονίκης και περιλάμβανε τις ακόλουθες τέσσερις θεματικές ενότητες:
“Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον”, με αναφορά στη συνολική ιστορική διαδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι σήμερα.
“Διάδραση με το Κοινό”, όπου έγιναν δράσεις, στις οποίες υπήρξε, όπου αυτή ήταν δυνατή, η συμμετοχή του κοινού π.χ. τεχνική αναρρίχηση και εκμάθηση κόμβων. Επίσης παρουσιάστηκαν δράσεις Ειδικών Δυνάμεων και του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς.“Διοικητική Μέριμνα σε δράση”, όπου θα επιδεικνύεται η λειτουργία αναγκαίων υπηρεσιών υγειονομικής υποστήριξης και τροφοδοσίας, σε συνθήκες εκστρατείας.

“Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις”, όπου θα εκτίθεται αντιπροσωπευτικό δείγμα των διατιθέμενων οπλικών συστημάτων.
Η έκθεση του Πολεμικού Μουσείου/Παράρτημα Θεσσαλονίκης αναφερόταν στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 και τη συνδρομή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατάσβεση της.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...