Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Βουλή: Η μάχη ενάντια στην διαφθορά και την συγκάλυψη.


“Γκρεμίστε την δικτατορία των διεφθαρμένων!” - Συνεχής ενημέρωση από Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)
Η ομιλία του εισηγητή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη για την παραπομπή σε προανακριτική των Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου.



Στα σοβαρά κράτη, όταν ένας πολιτικός κλέψει, καταχραστεί δημόσιο χρήμα, παραβεί το καθήκον του ή καταχραστεί την εξουσία του κάθεται άμεσα στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Στη σύγχρονη ελλαδική δημοκρατία, σε μία κατ’ επίφαση δημοκρατία, που έχετε αναγάγει σε κλεπτοκρατία, όταν ένας πολιτικός κλέψει ή παρανομήσει, τότε δε γίνεται απολύτως τίποτα. 

Ή μάλλον γίνεται κάτι… γίνονται διαβουλεύσεις, διασκέψεις, τηλεμαχίες σε τηλεοπτικά παράθυρα, συστήνονται επιτροπές, διενεργούνται στημένες ψηφοφορίες. Αναφέρομαι ασφαλώς στον κατάπτυστο και εγκληματικό νόμο περί ευθύνης υπουργών, ένα νομικό έκτρωμα, που έχει ένα και μοναδικό σκοπό: τη διαιώνιση της διαφθοράς, τη συγκάλυψη των ενόχων και τη σωτηρία των διεφθαρμένων προσώπων που φέρουν την απόλυτη ευθύνη για τη σημερινή εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η χώρα.

Ας έρθουμε στο προκείμενο. Προτείνουμε την παραπομπή του πρώην Υπουργού Οικονομικών Παπακωνσταντίνου για την ενδεχομένη τέλεση των αδικημάτων της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου – ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ CD ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ, κάπου το παρέδωσε; Πού το παρέδωσε; - το αδίκημα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος – και όχι παραβίασης, όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης, διότι το καθήκον δεν είναι χρηματοκιβώτιο - και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή, τα οποία προβλέπονται στα άρθρα 242 παρ. 2 Π.Κ., 256 , 259 και στο άρθρο 18 του ν.2523/1997 σε συνδυασμό με το άρθρο 46 παρ. 1 εδάφιο. β’ Π.Κ.

Προτείνουμε την παραπομπή των πρώην Πρωθυπουργών Παπανδρέου και Παπαδήμου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Βενιζέλου για την ενδεχομένη τέλεση των αδικημάτων της υπεξαγωγής εγγράφου της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή, τα οποία προβλέπονται στα άρθρα 242 παρ. 2 Π.Κ., 256, 259 και στο άρθρο 18 του ν.2523/1997 σε συνδυασμό με το άρθρο 46 παρ. 1 εδάφιο. β’ Π.Κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπανδρέου και Παπαδήμος είναι δυνάμει κατηγορούμενοι για τη "λίστα Λαγκάρντ", για μία πολύ συγκεκριμένη υπόθεση οικονομικού εγκλήματος. Πέραν αυτού όμως θα αντιμετωπιστούν από εμάς ως τα πρόσωπα-κλειδιά στο έγκλημα της μετατροπής της Ελλάδος από ανεξάρτητη χώρα σε θλιβερό προτεκτοράτο.

Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί τεράστια ευκαιρία να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα εις βάρος της χώρας. Στην προκείμενη περίπτωση η Χρυσή Αυγή θα αδράξει την ευκαιρία και θα επωφεληθεί στο έπακρο από τον θεσμικό της ρόλο με ένα και μοναδικό σκοπό: Να οδηγηθούν αυτά τα 4 πρόσωπα στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Σε ένα ειδικό δικαστήριο που μπορεί να αφορά αποκλειστικά και μόνο την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, θα φέρει όμως και ένα τεράστιο ειδικό βάρος: θα δικάσει τα πρόσωπα που έσυραν τη χώρα στα δεσμά του διεθνούς τοκογλυφικού συστήματος. Υπενθυμίζουμε ότι η επιτροπή διεξαγωγής προκαταρκτικής εξέτασης συγκροτείται για να ερευνήσει αν υπάρχει περίπτωση ποινικής δίωξης σε βάρος πολιτικών προσώπων (να διερευνήσει δηλαδή την εμπλοκή τους σε παράνομες πράξεις). Τα μέλη της ολομέλειας, στην αποψινή ψηφοφορία, δεν καλούνται να ασκήσουν ποινική δίωξη, ούτε να παραπέμψουν πρώην μέλη της Κυβέρνησης σε Δικαστήριο. Αυτό θα κριθεί εκ νέου από την ολομέλεια στην οποία θα υποβληθεί το πόρισμα της επιτροπής. Επομένως είναι παράλογο, παράτυπο και ηθικά απαράδεκτο να αρνηθεί το σώμα την παραπομπή προσώπων στην επιτροπή, πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν τεράστιες ενδείξεις ενοχής. Η βουλή σήμερα δεν θα πει: αθώος ή ένοχος. Θα πει όμως: διερεύνηση ή συγκάλυψη. Κανείς δεν επιτρέπεται να αρνηθεί την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης, εκτός αν επιθυμεί εξ αρχής συγκάλυψη.

Θεωρούμε επιβεβλημένο να διερευνηθεί η εμπλοκή και των 4 προσώπων στην υπόθεση. Ειδικά για το ρόλο των Παπανδρέου-Παπαδήμου: Από τα αποδεικτικά στοιχεία που υπάρχουν σήμερα, προκύπτει ότι η διαχείριση της λίστας έγινε σε ανώτατο επίπεδο (Διοικητής ΕΥΠ-Γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες, Υπουργοί Οικονομικών Ελλάδος-Γαλλίας, Διοικητής ΣΔΟΕ). Επίσης, το ζήτημα της λίστας Φαλτσιάνι (τμήμα της οποίας είναι η λίστα Λαγκάρντ) είχε απασχολήσει εκτενώς τα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ και τις Κυβερνήσεις. Δεν μπορεί να νοηθεί ότι οι δύο Πρωθυπουργοί δεν είχαν ενημερωθεί λεπτομερώς για την έλευση και τη διαχείριση της λίστας στην Ελλάδα. Απ’ την κατάθεση του ανώτατου υπαλλήλου του ΣΔΟΕ Χρήστου Αθανασίου στους Οικονομικούς Εισαγγελείς προκύπτει ότι ενήμερος ήταν ακόμη και ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Είναι επίσης ανάξια σχολιασμού η άποψη ότι η λίστα αυτή καθ’ εαυτή ως αποδεικτικό μέσο δεν ήταν αξιοποιήσιμη. Σε κάθε περίπτωση μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι πληροφορίες τις οποίες αυτή περιείχε προκειμένου να γίνουν έλεγχοι στα εν λόγω πρόσωπα. Άλλωστε αν δεν ήταν αξιοποιήσιμη, γιατί την ζήτησε ο Παπακωνσταντίνου από τους Γάλλους; Τέλος, η νυν κυβέρνηση προχωρά πια κανονικά στην αξιοποίησή της μετά την εκ νέου παραλαβή της.
Από αυτά αποδεικνύεται ότι και οι τότε Κυβερνήσεις μπορούσαν και όφειλαν να την αξιοποιήσουν. Κυρίως δε από τη στιγμή που ακόμα ο χρόνος (και ο τρόπος) έλευσης της λίστας στην Ελλάδα είναι «ανοικτός», δεν νοείται να εξαιρεθεί κάποιο από τα 4 πρόσωπα από τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ας εξετάσουμε λοιπόν διαδοχικά τα πρόσωπα.

Παπακωνσταντίνου Γεώργιος: δυνάμει κατηγορούμενος για νόθευση και υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος και άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή. Θλιβερή η εικόνα του στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας να προσπαθεί να αρνηθεί και να αποκρύψει τις εγκληματικές του ενέργειες. Να συμπεριφέρεται με τεράστια αλαζονεία, να εμπαίζει και να κοροϊδεύει τους ερωτώντες βουλευτές. Να ψεύδεται και να μην απαντά επί της ουσίας σε κανένα ερώτημα. Αντίστοιχη εικόνα και συμπεριφορά στην επερχόμενη προανακριτική επιτροπή δεν πρόκειται να επιτρέψουμε. Δυστυχώς, το θεσμικό πλαίσιο είναι αστείο και δε δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν που διενεργεί την προανάκριση να εκμαιεύσει την ομολογία του δυνάμει κατηγορουμένου. Σε ένα αληθινά εθνικό κράτος, άνθρωποι όπως ο Παπακωνσταντίνου, που θεώρησαν εαυτούς απόλυτους μονάρχες, που διαπράττουν όποιο αδίκημα θέλουν και δε λογοδοτούν σε κανένα, δεν θα είχαν θέση. Ή μάλλον θα αντιμετώπιζαν σκληρή τιμωρία, δίκαιη τιμωρία, η οποία θα προέκυπτε έπειτα από πραγματικές ανακριτικές διαδικασίες που δεν έχουν καμία σχέση με το θέατρο των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Επαναλαμβάνω ότι η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην επερχόμενη προανακριτική επιτροπή δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει ανάλογο θέατρο.
Ο Παπακωνσταντίνου δεν αντιμετωπίζεται από εμάς απλά ως παράγων που διέγραψε 3 ονόματα συγγενών του από τη δοθείσα κατάσταση για να αποκρύψει τις τραπεζικές τους καταθέσεις. Είναι ο ΥΠ.ΟΙΚ. που πήρε πάνω του όλο το βάρος της πρώτης επαίσχυντης δανειακής σύμβασης με την τρόικα. Είναι αυτός που χρεώθηκε τον εθνικό μας διασυρμό, την ταπείνωση, την οικονομική καταστροφή του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων και των χιλιάδων αυτοκτονιών. Οι πράξεις του αυτές θα τον συνοδεύουν πάντα και αποτελούν για εμάς μόνιμη επωδό σε κάθε κατηγορία που του προσάπτουμε.

Ο Τζέφρεϋ Παπανδρέου είναι ο άνθρωπος που επέβαλε τον Παπακωνσταντίνου στην πολιτική ζωή της χώρας, τον διόρισε στενό συνεργάτη του και του ανέθεσε εν λευκώ την διαχείριση των οικονομικών της χώρας, στην πιο κρίσιμη εθνικά περίοδο. Το επίμαχο διάστημα, που συντελέστηκαν τα σχετικά με τη λίστα εγκλήματα, ο Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός της χώρας, άρα σε αυτό έδινε λόγο η ΕΥΠ, αλλά και ΥΠ.ΕΞ. άρα σε αυτόν λογοδοτούσαν οι διπλωμάτες. Ήταν επομένως βέβαιο όχι μόνο ότι γνώριζε για την έλευση της λίστας, αλλά και πως ο ίδιος συντόνιζε την εν λόγω διαδικασία. Μία σημαντική λεπτομέρεια: Ο Παπανδρέου συμμετείχε από κοινού με τον Παπακωνσταντίνου τον Ιανουάριο του 2011 σε συνάντηση στο Νταβός με τον διοικητή της HSBC Ελβετίας. Ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ότι ο Παπανδρέου ήταν ενήμερος για την παραλαβή της λίστας. Και ένα ακόμη σημαντικό ντοκουμέντο: Σε συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ 2010 έκανε μία δήλωση, απ’ την οποία προκύπτει με ασφάλεια ότι ήταν ενήμερος για την ύπαρξη της λίστας και τις ενέργειες απόκτησής της: «Έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες για να πάρουμε στοιχεία διεθνώς, και από Τράπεζες του εξωτερικού, όπου ξέρουμε ότι υπάρχει φοροδιαφυγή και Ελλήνων. Και θα κάνουμε κάθε τι, για να τους αποκαλύψουμε. Ήδη, έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες».

Στην περίπτωση Παπανδρέου, που τα στοιχεία βοούν περί των ποινικών του ευθυνών, ο Σύριζα επέλεξε να διαπράξει την πιο θεαματική κυβίστηση. Το πρωί να φωνάζει για ξεκάθαρες ποινικές ευθύνες Παπανδρέου και το βράδυ να τον αθωώνει πανηγυρικά. Φαίνεται πως μόλις μυρίστηκε εξουσία ο πρόεδρος του Σύριζα άρχισε και αυτός τις υπόγειες διαδρομές και τις κωλοτούμπες. Όσον αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Παπαδήμο. Ασφαλώς και αυτός φέρει ποινικές ευθύνες ως πρωθυπουργός της αμαρτωλής περιόδου που η λίστα Λαγκάρντ παρέμενε στο σκοτάδι και οι φοροφυγάδες τα έπιναν στην υγειά των κορόιδων. Άλλωστε ο Λουκάς Παπαδήμος διοίκησε τη χώρα ως εκλεκτός των τραπεζών, λειτούργησε υπέρ των συμφερόντων των τραπεζιτών, ως τραπεζίτης και αυτός και μάλιστα ως επιφανές στέλεχος της τριμερούς επιτροπής του Δαυίδ Ροκφέλερ. Και τυχαίνει να είναι και αυτός τόσο προκλητικός και αμετροεπής, που λίγες μόλις ημέρες πριν κριθεί από το σώμα η παραπομπή του σε προανακριτική, λάμβανες τιμές από τον ΙΟΒΕ μεταξύ καπνιστού σολομού και αυγοτάραχου. Αυτή η αλαζονεία και η απάθεια έναντι της δοκιμασίας του λαού από τους μεγάλους καθεστωτικούς παράγοντες, είναι που θα οδηγήσει τελικά στην πτώση ολόκληρου του καθεστώτος.

Για τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και εδώ τα στοιχεία βοούν. Την ίδια ημέρα που ο Διώτης αντέγραφε το στικάκι, το έκοβε και το έραβε, συναντούσε Παπανδρέου και Βενιζέλο και τους ενημέρωνε για τη φοροδιαφυγή. Έπειτα από ένα τέτοιο γεγονός, το να μας λέτε ότι δεν πρέπει να διερευνηθεί η εμπλοκή Βενιζέλου, δεν πρέπει να δεχτεί καμία ερώτηση, δεν πρέπει να τεθεί στη βάσανο της προανακριτικής, μας πείθετε ότι κάτι υπάρχει και θέλετε να παραμείνει στο σκοτάδι.
Θα σταθώ στη ρητορική Βενιζέλου, στο ύφος και κυρίως στην έπαρση με την οποία ομίλησε. Ομίλησε πράγματι με οργή, ως ένας αθώος που τον πνίγει το δίκαιο. Δεν είναι όμως αθώος και δεν τον πνίγει το δίκαιο. Είναι ένας άριστος γνώστης της ψυχολογίας της μάζας, καλά προετοιμασμένος και με τεράστιο τάλαντο στην υποκριτική. Με την ίδια οργή ομιλούσε και παλαιότερα για την αθωότητα του Τσοχατζόπουλου, που σήμερα είναι τρόφιμος των φυλακών, έχει απολέσει εξ ολοκλήρου την πνευματική του διαύγεια. Η οργή Βενιζέλου του ήταν ψευδής, προμελετημένη και την απέδωσε άριστα… γιατί; διότι ομιλούσε σε ανδρείκελα. Ομιλούσε στο κοινό των 70 βουλευτών του Σύριζα, που αντί να του απαντήσουν με πολλαπλάσια οργή, κάθονταν και τον κοιτούσαν αποσβολωμένοι, μόνο που δεν χειροκρότησαν. Δεν είναι δυνατό να ομιλεί ο Βενιζέλος για σκευωρία. Την όποια σκευωρία ή την όποια ενοχή του θα την κρίνει η Δικαιοσύνη, στην οποία πρέπει να παραπεμφθεί. Για την αλαζονεία του όμως και για τα υπόλοιπα αμαρτήματα, στα οποία έχει υποπέσει θα δώσει οπωσδήποτε λόγο ο πρόεδρος του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και αν φυλάσσεται σήμερα ως κόρη οφθαλμού από τον Σαμαρά, δεν θα αργήσει η μέρα που θα χάσει αυτή την υψηλή προστασία και τότε θα λογοδοτήσει για τη σωρεία των αδικημάτων των ποινικών και ιδίως των ηθικών, τα οποία έχει διαπράξει.

Αρχικός σχεδιασμός της συγκυβέρνησης ήταν να εκφυλίσει τη διαδικασία με αλλεπάλληλες ψηφοφορίες και διάφορες τέτοιες ανοησίες. Σοφά ο Βενιζέλος, διότι κατά τη γνώμη μας αυτός ήταν ο εμπνευστής της μεγάλης κωλοτούμπας, άλλαξε το σχέδιο. Δεν χάνει τίποτα, διότι πολλοί βουλευτές της συγκυβέρνησης, για να διαφυλάξουν τα προνόμιά τους δεν θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, αλλά θα υπακούσουν τυφλά στη γραμμή Σαμαρά. Το μετρήσατε σωστά, είδατε ότι η απαξίωση των θεσμών και της διαδικασίας μεσοπρόθεσμα συνέφερε μόνο την Χρυσή Αυγή. Διότι ο ελληνικός λαός θα έβλεπε ξεκάθαρα πλέον ότι το καθεστώς που υπηρετεί δεν είναι δημοκρατία, αλλά κλεπτοκρατία. Ακόμα και αυτοί που δεν κλέβουν δουλεύουν για τους κλέφτες και τους απατεώνες, με μοναδικό στόχο να διαφυλάξουν την αμαρτωλή εξουσία τους και να συνεχιστεί εσαεί η υποταγή της χώρας στον ξένο παράγοντα. Βασικό σύνθημά μας στην Χρυσή Αυγή είναι ένα: Γκρεμίστε τη δικτατορία των διεφθαρμένων. Ανάλογες ευθύνες με τους διεφθαρμένους όμως, έχουν και όσοι πολιτικοί παράγοντες συγκαλύπτουν τη διαφθορά και επιμένουν στην ατιμωρησία. Έχει ο Σαμαράς που συγκαλύπτει το Βενιζέλο για να διασώσει τη συγκυβέρνηση του μνημονίου. Έχει ο Τσίπρας που καλύπτει τον Παπανδρέου για λόγους ψηφοθηρικούς και για να δείξει καλή διαγωγή στη διεθνή τοκογλυφία. Έχουν όσοι βουλευτές της ΝΔ και του Σύριζα αρνηθούν να ψηφίσουν αυτό που υπαγορεύει η συνείδησή τους, πιστοί σε μία κομματική πειθαρχία, που αντιμάχεται την απόδοση δικαιοσύνη.

Η πολιτική κάθαρση όμως, το βασικότερο αίτημα της κοινωνίας και του λαού, θα επέλθει. Η Ελλάδα έχει πάνω απ’ όλα ανάγκη την σκληρή τιμωρία όσων παρανόμησαν και καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. Απαιτούμε την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο. Παραπομπή τους σε ειδικό δικαστήριο και παραδειγματική τιμωρία όσων κριθούν ένοχοι. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί, οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος θα πάνε στη φυλακή και οι περιουσίες τους θα δημευθούν. Αυτή είναι η πρώτη και βασική δέσμευση της Χρυσής Αυγής γι’ αυτό θα αγωνιστούμε, θα ανεβάσουμε τους τόνους, θα στοχοποιήσουμε τους φορείς της διαφθοράς και θα αποκαλύψουμε την αλήθεια. Η λίστα Λαγκάρντ είναι η επιτομή της μεταπολιτευτικής διαφθοράς. Οικογένειες που πλούτισαν πάνω στους κόπους χιλιάδων. Πρόσωπα που εκμεταλλεύθηκαν τη διαπλοκή τους με πολιτικούς παράγοντες για να εισπράξουν υπερκέρδη από το τίποτα. Τα τεράστια κεφάλαια της λίστας είναι η μετεξέλιξη των τοκογλυφικών δανείων, που υπερχρέωσαν το ελληνικό κράτος την ώρα που καταστρέφονταν όλες οι παραγωγικές του δομές. Τα τεράστια κεφάλαια της λίστας, στην απόλυτη πλειοψηφία τους είναι βρώμικα. Ακόμα και όσα παρουσιάζονται ως νόμιμα, είναι ανήθικα κέρδη, λεφτά που συσσωρεύτηκαν στην κατοχή της πλουτοκρατίας. Είναι η αιτία της σημερινής κατάντιας της Ελλάδος.

Για τη μη αξιοποίηση της λίστας είναι απολύτως υπεύθυνοι και οι 4 παράγοντες που εξετάζουμε σήμερα, γι’ αυτό και το σώμα είναι υποχρεωμένο να παραπέμψει και τους 4. Οι ευθύνες όμως αγγίζουν και άλλους, ολόκληρο το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας, που δεν τολμά να ανοίξει τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα του Λουξεμβούργου, τη λίστα με τα ακίνητα του Λονδίνου. Δεν τολμά να ανοίξει τις λίστες, γιατί δεν τολμά να αγγίξει τη διεφθαρμένη πολιτική και οικονομική τάξη που εξουσιάζει ακόμα την Ελλάδα. Απαιτείται πολιτική κάθαρση και κυρίως συνολική πολιτική αλλαγή. Απαιτούνται καθαρά χέρια που θα αρπάξουν τους ενόχους για τη σημερινή παρακμή της Ελλάδος, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, θα τους βάλουν στη φυλακή και θα δημεύσουν τις περιουσίες τους, που χτίστηκαν πάνω στη διαφθορά και την διαπλοκή και οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της παρακμή."

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.