Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Μόσχα: παρουσιάστηκαν οι πυρσοί των Ολυμπιακών Αγώνων του 2014


14.01.2013 Наталья Водянова новый факел презентация Олимпийские игры
 Φωτογραφία: RIA Novosti
Οι πυρσοί των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2014 στο Σότσι παρουσιάστηκαν στη Μόσχα.
Και οι δύο είναι όμοιοι σε σχεδιασμό και σύμφωνα με τους δημιουργούς του θα πρέπει να θυμίζουν το σχήμα του φτερού του μυθικού «Ζαρ Πτίτσα» (αντίστοιχο του Φοίνικα). Ωστόσο διαφέρουν στο χρώμα. Ο Ολυμπιακός πυρσός είναι κόκκινος, ενώ ο πυρσός των Παραολυμπιακών Αγώνων γαλάζιος.
Η επιλογή όσων θα συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου. «Δεν θέτουμε κανέναν ειδικό όρο για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στη λαμπαδηδρομία, και μπορεί να λάβει μέρος στην πραγματικότητα ο καθένας» δήλωσε ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Ντμίτρι Τσερνισένκο και συνέχισε λέγοντας ότι: «Η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία για το Σότσι 2014 θα είναι η μεγαλύτερων διαστάσεων στην ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος
Η λαμπαδηδρομία θα διέλθει από 2.900 διαφορετικά αστικά κέντρα και οικισμούς. Η Φλόγα θα ανέβει στο όρος Ελμπρούς και θα μεταφερθεί στη Βαϊκάλη και στο Βόρειο Πόλο και κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας της θα μεταφερθεί και στο Διάστημα»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι θα διεξαχθούν από τις 7 έως τις 23 Φεβρουαρίου του 2014. Η Παραολυμπιάδα θα διεξαχθεί το διάστημα 7-16 Μαρτίου.
Πηγή:ruvr.ru

Η ιστορία ενός θαύματος ~ Οι Έλληνες. Βίντεο

  Δείτε το βίντεο.